Založ si blog

Ruské námorníctvo chráni USA v 1860!

V občianskych vojnách sa často stávajú veci zvláštne: Počas ruskej občianskej vojny v roku 1919 prezident Woodrow Wilson vyslal 13 000 amerických vojakov, aby okupovali mestá Archangelsk v Arktíde a Vladivostok na Tichomorie.

O pol storočia skôr zaplavili mestá San Francisco a New York tisíce námorníkov ruského námorníctva a ich dôstojníkov. Okolnosti však boli veľmi odlišné. Boli tam, aby bránili USA pred zahraničnou inváziou – proti Britom!

Neuveriteľný príbeh je veľmi dobre vyrozprávaný v dokumente pod názvom: ‚Priatelia v mieri a vojne: orientačná návšteva ruského námorníctva v občianskej vojne v San Franciscu‘, ktorú vydal C. Douglas Kroll v roku 2007.

Ako Kroll dokumentuje, malý tichomorský tým amerického námorníctva bol v tom čase slabý a Briti sa potulovali s lupičmi z obchodu, ktoré britskí lídri pobavili: Správa, ktorú ruské sily poslali, bola dokonale nezameniteľná: 

‚Akýkoľvek britský alebo francúzsky námorný útok na New York alebo San Francisco, dve veľké centrá americkej obchodnej a finančnej moci na východe a na novom západnom pobreží by boli vlastne útokom aj na Rusko!

Ochrana Únie pred Britskou ríšou bola ústredným bodom morálnej vášne veľkého cára Alexandra II. a jeho strategickej vízie na obranu svojej krajiny. Ale táto veľká stratégia sa na školách a univerzitách západného sveta neučí!

No a už tu máme aj verbovanie žien!

22.06.2024

Autorizačný zákon o národnej obrane USA (tzv. zákon NDAA) od roku 2025 umožní povinnú selektívnu vojenskú registráciu amerických žien, čím sa v podstate zavádza mechanizmus povinnej vojenskej služby žien. Nová povinnosť je uvedená spolu s ďalšími dôležitými bodmi v súhrnnom dokumente Výboru pre ozbrojené sily Senátu Spojených Štátov Amerických, ktorý bol [...]

Cesta vpred – nový svetový poriadok!

21.06.2024

Vzniká nový svetový poriadok, ku ktorému by sa Západ radšej pridáva, než aby sa mu postavil. Ruský prezident Vladimir Putin je v Číne na svojej prvej medzinárodnej ceste od inaugurácie 7. mája na nové funkčné obdobie prezidenta. Ide o 75. výročie nadviazania diplomatických vzťahov medzi Ruskom a Čínou a vedúci predstavitelia dvoch stálych členov Bezpečnostnej rady OSN [...]

V. Putin – krádež bude stále len krádež!

20.06.2024

Reakcia Vladimíra Putina o pláne zabavenia majetku RF členmi G7: “Napriek všetkým podvodom, krádež je a stále bude len krádežou“! Po tom, čo sa vo štvrtok lídri Skupiny siedmich na summite v Taliansku dohodli, že Ukrajine poskytnú až 50 miliárd dolárov s využitím úrokov zo zmrazených aktív ruskej centrálnej banky, prezident Putin sa k tomuto kroku vyjadril počas [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,447
Celková čítanosť: 3996455x
Priemerná čítanosť článkov: 2762x

Autor blogu

Kategórie