Založ si blog

Na čom je založená viera ateistov!

Po prvé. Všetky výsledky vedeckého výskumu získané až dodnes ukazujú, že život nemôže vzniknúť z neživej hmoty! Takže z toho vyplýva otázka: na akom vedeckom podklade je založené tvrdenie, že prvá bunka vznikla z neživých chemických zlúčenín?

Po druhé. Vedci napodobnili v laboratóriu podmienky, aké podľa nich existovali v ranej histórii našej planéty. Pri týchto starostlivo riadených pokusoch sa niekoľkým z nich podarilo získať niektoré z molekúl, ktoré sú súčasťou živých organizmov. Otázka:

Ak chemické zlúčeniny pri týchto pokusoch predstavujú prostredie na pravekej Zemi a vzniknuté molekuly predstavujú stavebné jednotky života, koho alebo čo predstavuje vedec, ktorý daný pokus uskutočňoval a riadil? Náhodu alebo inteligentnú bytosť?

Po tretie. Aby mohla bunka žiť, bielkoviny a RNA musia spolupracovať. Vedci pripúšťajú, že je veľmi nepravdepodobné, že sa RNA zoskupila náhodou. Pravdepodobnosť, že sa náhodou poskladala čo i len jedna bielkovina, je takmer nulová.

Skutočnosť, žeby RNA a jej bielkoviny vznikli len tak náhodou a presne na tom istom mieste a v presne rovnakom čase a ešte aj boli schopné presne a dokonale potrebne spolupracovať na vytvorenie RNA, je priam nepredstaviteľná!

A teraz otázka na zamyslenie nielen pre poctivých ateistov: Čo si vyžaduje väčšiu vieru — veriť, že milióny zložitých a navzájom spolupracujúcich častí bunky vznikli slepou náhodou alebo veriť, že bunka je výtvorom inteligentnej mysle?

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3873078x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie