Založ si blog

Jakobov rebrík až do neba!

 

Medzi nespočetné (dodnes sa ich nikto nesnažil spočítať všetky) biblické drámy patrí aj dráma o Jakobovom rebríku do neba. Je opísaná v prvej knihe Mojžiša v kapitole dvadsať osem počnúc veršom desať. Tam je zaznamenaná jedna historická skutočnosť ohľadne Jakoba, o ktorej sa deti učili už od malička a ktorá bola námetom pre mnohé detské rozprávky a filmy aj pre dospelých:

‘A Jakob sa uberal z Bér-šeby a šiel ďalej do Háranu. Časom prišiel na isté miesto a chystal sa tam prenocovať, lebo slnko zapadlo. Preto si vzal jeden kameň z toho miesta a dal si ho ako podhlavník a ľahol si na tom mieste. A začalo sa mu snívať, a hľa, bol tam na zem postavený rebrík a jeho vrchol dosahoval do nebies, a hľa, vystupovali a zostupovali po ňom Boží anjeli’.

Tento rebrík možno vyzeral ako stúpajúce kamenné schodisko a znamenal, že medzi zemou a nebom je spojenie. To, že po ňom vystupovali a zostupovali Boží anjeli, znamená, že anjeli nejakým významným spôsobom slúžia ako sprostredkovatelia medzi Stvoriteľom a ľuďmi, ktorých Boh schvaľuje. Je to aj prorocká vidina, ako pomazaní bratia Krista uvidia anjelov Krista pred koncom sveta.

Na západe začínajú fúkať nové vetry!

09.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching je teraz v Paríži na dvojdňovej ceste vrátane summitu s prezidentom Emmanuelom Macronom a ďalších stretnutí a podujatí. Ale ako to už býva, hosťujúci prezident napísal stanovisko uverejnené v najstarších francúzskych národných novinách, v ktorom predstavil tri návrhy: Po prvé, že vyhliadky, ktoré priniesli nadviazanie diplomatických [...]

Ničia samý základ medzinárodného práva!

08.05.2024

Zakladateľka Schillerovho inštitútu H. Zepp-LaRouche v úvodných poznámkach k svojmu týždennému internetovému vysielaniu Dialogue 3. apríla 2024 varovala pred dvojitým nebezpečenstvom sveta smerujúceho k jadrovej vojne a pred úmyselným zničením samotného medzinárodného práva, ktoré je jednou z posledných zostávajúcich hrádzí k takej vojne: “Bezpečnostná rada OSN je [...]

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje!

07.05.2024

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje: Pripravte sa na nový monetárny systém, keď nastane kolaps dolárového celosvetového systému! V rozhovore pre RIA Novosti z 3. mája s výkonným riaditeľom Ruskej Federácie pre MMF Alexejom Mozhinom zazneli ozveny Lyndona LaRouche o bankrote súčasného systému a jeho funkcii Triple Curve/Typical Collapse: “V konečnom dôsledku systém spočíva [...]

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Poľsko, NATO

Neveríme, že Putin nezaútočí: Poľsko stavia bunkre a zákopy na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom

09.05.2024 15:26, aktualizované: 16:02

Minister obrany dodal, že v stredných a východných vojvodstvách Poľska sú rozmiestnené vojenské jednotky, ktoré poskytujú podporu pohraničnej stráže.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,415
Celková čítanosť: 3899387x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie