Založ si blog

Ako vedcov inšpirovali pavúky!

 

Stvoriteľ vesmíru a všetkého života v ňom inšpiroval verne mu oddaných veriacich, aby napísali Knihu-kníh alebo Bibliu, v ktorej informuje ľudstvo o jeho večnom predsavzatí! Na konci šiesteho časového obdobia, v ktorom pripravoval našu planétu Zem na obývanie ľuďmi povedal tieto pre ľustvo veľmi významné inšpirované slová:

‘A Boh videl všetko, čo urobil, a bolo to veľmi dobré. A bol večer a bolo ráno, šiesty deň’! Do akej miery bolo všetko, čo Stvoriteľ urobil pre večné dobro svojich pozemských detí ‘veľmi dobré’? Z hľadiska dokonalého a Všemohúceho Boha-Stvoriteľa všetko bolo dokonalé, perfektné z každého hľadiska!

Pretože ľudia boli stvorení na jeho obraz alebo so schopnosťou morálne žiť a vzdelávať sa zo stvorenia ich nebeského Otca, samo stvorenie je samo osebe zdrojom inšpirácie a vzdelania pre nich! A počas tisícročí ľudia boli a stále sú inšpirovaní! Nielen umelci ako spisovatelia, maliari, sochári a konštruktéri, ake aj vedci!

Jeden z takých príkladov uvedený v časopise Pravda z dňa 02.11.2019 pod titulkou ‘Vedcov inšpirovali pri zaceľovaní rán pavúky’ hovorí: ‘Príkladom z prírody, konkrétne spôsobom, ako pavúky vylučujú „lepidlo“ na chytenie koristi v daždi, sa vedci inšpirovali pri vytvorení obojstrannej pásky na spojenie tkaniva po operáciách’!

https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/531284-vedcov-inspirovali-pri-zacelovani-ran-pavuky/

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3854760x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie