Založ si blog

Cirkus s Trumpom a padajúce banky!

 

Ak ste vyšším úradníkom v bankovníctve, ktorý sa minulý týždeň zúčastnil na stretnutiach IMF – Svetovej banky vo Washingtone, viete, že bankový systém sústredený v Londýne a na Wall Street je teraz v horšej kríze ako v roku 2008.

Uzavretý kruh amerických mega-bánk narazil v polovici septembra náhle na prudký únik likvidity, čo od Federálneho rezervného systému vyžadovalo, aby doň každé ráno vkladalo desiatky miliárd dolárov do krátkodobých pôžičiek; a diera sa stále zväčšuje.

Ale ak nie ste taký vysoký bankár, pravdepodobne ste o finančnej kríze ešte nepočuli, hoci je to priamo na nás a čoskoro môže byť horšie ako v rokoch 2007 – 2008. O povstaniach ste nevideli nič okrem prípadu proti Číne v Hongkongu a obvinenia Trumpa!

Wall Street a tlak v Londýne prinútili pád vlád v Argentíne, Čile, Ekvádore, Brazílii a Taliansku, ktoré investovali do svojich ekonomík, a nahradili ich vládami slúžiacimi špekulantom dlhov a mien. Londýn teraz kričí, že protesty zhoršujú finančnú krízu!

Desať rokov bláznivých nulových úrokových sadzieb a tlače peňazí zo strany centrálnych bánk od roku 2008 vytvorili nevídané bubliny podnikového dlhu a dlhu domácností, ktoré sa po začatí ekonomík začnú pre banky hromadiť neusporiadanými aktívami.

V každom prípade bude finančné zlyhanie náhle a skôr, ako k tomu dôjde, je potrebné konať! Banky na Wall Street sú teraz na okraji priepasti! Práve v čase, keď sa začína prebiehať cirkus obžalovania Donalda Trumpa! Ale nevercov nepresvedčí nič!

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3854730x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie