Založ si blog

Finančná kríza zasiahla FED!

 

A ten (FED – Centrálna banka USA) je posunutý späť k výpomociam! Súbor týchto nezameniteľných znakov, že prebieha nová finančná kríza, je skutočným dôvodom, prečo centrálni bankári vedení Markom Carneyom – a bankári z Wall Street a Londýna – sa snažia prinútiť sa stať režimom ‘zelených financií’, v ktorom sú investície do ‘zelenej energie’ silne dotované vládnymi daňami a výdavkami a odpisované investíciami do fosílnych palív! Dúfajú, že tento nový globálny tok zisku by mohol dostať veľké americké a európske banky cez ďalší rok 2008 alebo horší.

Šoky, ktoré pociťovali ‘repo’ trh Wall Street v súvislosti s jednodňovými bankovými pôžičkami, ktoré vypukli 16. septembra, nielen pretrvávali celé dni, ale aj týždne! Zatlačili Federálny rezervný systém, aby do bankového systému spustil núdzové injekcie krátkodobej hotovostnej likvidity a následne tieto injekcie rozšíril, znásobil a opäť rozšíril; a teraz, 12. októbra 2019, oznamuje nový fiktívny program ‘kvantitatívneho uvoľňovania’ (QE) na nákup cenných papierov od týchto bánk.

Nákup cenných papierov od bánk bude pokračovať najmenej do druhého štvrťroku 2020. Medzitým budú Fed pokračovať v jednodňových a dvojtýždňových núdzových úveroch – rovnako ako v období od jari 2007 do leta 2008, keď globálna finančná kríza sa prehĺbila, čo viedlo k panike v septembri 2008. Táto budúcnosť opäť leží pred nami, bez toho, aby sa prezident Trump a kongres rýchlo pokúsili rozbiť megabanky Wall Street a chrániť komerčné bankové vklady a pôžičky obnovením zákona Glass-Steagall.

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3855535x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie