Založ si blog

Stabilita sveta nemožná bez nového vzoru!

Izrael ukázal svetu, čo si myslí o medzinárodnom práve. Pohrdol Viedenským dohovorom úderom na budovu iránskej diplomatiky v Damasku, čo zvyšuje riziko regionálneho rozšírenia súčasného konfliktu. 

Nad Medzinárodným súdnym dvorom sa snažil rozčleniť UNRWA, vedúcu inštitúciu zodpovednú za humanitárnu pomoc Palestínčanom. Neuspokojil sa so zaspávaním na vavrínoch a potom zabil niekoľkých členov medzinárodne obsadeného Centra Kuchyne, ktorí prepravovali potravinovú pomoc v rámci Gazy.

Briti – ako presvedčiť ľudstvo jesť hmyz?

08.09.2024

Vládou podporované výskumné centrum vo Veľkej Británii sa chystá použiť „techniky pošťuchovania“ s cieľom povzbudiť verejnosť, aby si vo svojej strave osvojila potraviny na báze hmyzu a iných alternatívnych bielkovin. Národné inovačné centrum pre alternatívne proteíny (NAPIC), ktoré sa má otvoriť na Univerzite v Leedse v severnom Anglicku a ktoré má byť [...]

Nová americká doktrína jadrovej vojny!

06.09.2024

20. augusta, New York Times informoval, že J. Bidenova administratíva minulý rok v marci potichu schválila nové „Pokyny pre použiteľnosť v jadrovej oblasti“ a zahŕňajúce prípravu na boj a „vyhranie“ jadrovej vojny na troch frontoch proti Rusku, Číne a Severnej Kórei. Pridajte k tomu správu z 2. septembra v londýnskych Financial Times, že vláda Bidena USA a Spojené [...]

Západná šikanózna hra proti novinárom RF!

04.09.2024

„Takmer všetky západné krajiny, kde naši novinári sa snažia pracovať, im vytvárajú prekážky, zakazujú ich ruské televízne kanály a priamo cenzurujú naše médiá a online zdroje,“ povedal Putin podľa RT! To je zjavne “v rozpore s demokratickými princípmi slobody prejavu a voľného toku informácií,“ zdôraznil V. Putin. “Západ, ktorý tvrdí, že je [...]

Kentucky, streľba

Strelec na diaľnici v americkom Kentucky pálil do ľudí, viacerých postrelil

08.09.2024 06:25

Útočník v sobotu večer spustil paľbu na vozidlá idúce po diaľnici v americkom štáte Kentucky a postrelil najmenej štyri osoby.

Robert Fico, KDH

Atentátnik alebo terorista? Cintula už streľbu na Fica neľutuje. Vyšetrovatelia súd nepresvedčili, že plánoval teroristický útok

08.09.2024 06:00

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) už má na stole správu, no tá sa podľa informácií Pravdy týka len postupu ochranky a nie samotného vyšetrovania atentátu.

vojna na Ukrajine, Praha

ONLINE: CIA a MI6 vinia Rusko, že ohrozuje svetový poriadok. Svoje dostala aj Čína

08.09.2024 05:55

Šéfovia CIA a MI6 v spoločnom článku uviedli, že Rusku sa nepodarí zničiť Ukrajinu. Ako výzvu 21. storočia vidia vzostup Číny.

Zaluznyj Dolhonovska sirka  FB

Železný generál s ľudskou tvárou. Čo prezrádza prvá kniha o Valerijovi Zalužnom?

08.09.2024 05:30

Jeho generáli ho vtedy prvý raz počuli kričať. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj mal na rozčúlenie dôvod. Dvanásť dní pred začatím vojny simulácie ukázali, že zvolená taktika na odrazenie ruskej invázie povedie do troch týždňov k porážke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,500
Celková čítanosť: 4168452x
Priemerná čítanosť článkov: 2779x

Autor blogu

Kategórie