Založ si blog

Putin a Modi robia plány na samit G20

RF Kremeľ informoval, že ruský prezident Vladimir Putin mal telefonický rozhovor s indickým premiérom Narendrom Modim, v ktorom ešte raz no ale srdečne zablahoželal Narendrovi Modimu k úspešnému pristátiu indickej lunárny lander, Chandrayaan-3, už v oblasti lunárneho južného pólu. Podľa správy RT strany potvrdili svoju pripravenosť čo najďalej rozvíjať bilaterálnu vesmírnu spoluprácu.

Obaja lídri tiež zhodnotili aj dôležitosť dohôd dosiahnutých na summite BRICS 22. – 24. augusta v Johannesburgu, predovšetkým o expanzii BRICS, čo by nepochybne podporilo rast jej vplyvu v medzinárodných záležitostiach. Dohodli sa na veľmi úzkej spolupráci vo svojom kontexte ruského predsedníctva BRICS, ktoré sa začne 1. januára 2024. 

Strany tiež vymenili názory na nadchádzajúci samit G20 v Naí Dillí.“ Putin informoval N. Modiho, že na summit ale osobne nepocestuje a že šéfom ruskej delegácie bude minister zahraničných vecí, RF, Sergej Lavrov, ktorý v televíznej relácii povedal, že postavenie rozšírenej skupiny BRICS v G20 sa posilní účasťou Saudskej Arábie a Argentíny!

Poznamenal, že G20 sa začína podobať na kombináciu členov G7 Plus a BRICS 11 a aj dodal, že Rusko bude koordinovať svoju pozíciu ku globálnym záležitostiam už s novými krajinami BRICS. Pokiaľ ide o bilaterálne rusko-indické vzťahy, Putin a Modi zopakovali spoločný zámer dôsledne realizovať rozsiahle energetické projekty a spolupracovať!

Ako môžeme rozpoznať konšpiračné teórie

11.05.2024

Britská vláda vydala novú príručku aj pre všetkých prítomných poslancov, aby im pomohla odhaliť konšpiračné teórie! Čo znie jednoducho nádherne, však? Och, a pre prípad, že by niekoho z vás stále chytila ilúzia o straníckej politike, sprievodca má plnú podporu medzi stranami, tieňový vodca snemovne ho nazval „povinné čítanie“! Vedúca poslankyňa parlamentu [...]

Na západe začínajú fúkať nové vetry!

09.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching je teraz v Paríži na dvojdňovej ceste vrátane summitu s prezidentom Emmanuelom Macronom a ďalších stretnutí a podujatí. Ale ako to už býva, hosťujúci prezident napísal stanovisko uverejnené v najstarších francúzskych národných novinách, v ktorom predstavil tri návrhy: Po prvé, že vyhliadky, ktoré priniesli nadviazanie diplomatických [...]

Ničia samý základ medzinárodného práva!

08.05.2024

Zakladateľka Schillerovho inštitútu H. Zepp-LaRouche v úvodných poznámkach k svojmu týždennému internetovému vysielaniu Dialogue 3. apríla 2024 varovala pred dvojitým nebezpečenstvom sveta smerujúceho k jadrovej vojne a pred úmyselným zničením samotného medzinárodného práva, ktoré je jednou z posledných zostávajúcich hrádzí k takej vojne: “Bezpečnostná rada OSN je [...]

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26

Na jej čele zostane Michail Mišustin.

Poland Auschwitz Anniversary

Odhalili bustu roľníkovi z Kysúc, ktorý prispel k tomu, aby sa svet dozvedel o nacistickom vraždení Židov v Auschwitzi

11.05.2024 17:00

Ondrej Čanecký sa zachoval statočne. Pomohol dvom väzňom na úteku, ktorí chceli podať svedectvo o hrôzach v hitlerovskom tábore smrti.

Afganistan Baglán záplavy

Záplavy na severe Afganistanu si vyžiadali stovky obetí

11.05.2024 16:25

Afganistan patrí ku krajinám najhoršie postihnutým dôsledkami klimatických zmien a je zároveň najmenej schopný na takéto udalosti reagovať.

Výbor obrana bezpečnosť, migaľ, gašpar, grendel

Pri bombových hrozbách mohlo ísť podľa Gašpara aj Grendela o testovanie

11.05.2024 15:18

Politici sa vyjadrili aj k odvolávaniu ministeriek zdravotníctva a kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,416
Celková čítanosť: 3904133x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie