Založ si blog

Správa o finančnej nestabilite FEDu!

Správa o finančnej stabilite Fedu ukazuje obávu pádu! Federálny rezervný systém USA zverejnil 6. mája svoju 71-stránkovú výročnú správu ‚Správa o finančnej stabilite FEDu: 2021‘, lenže ak si ale chcete pozrieť, do akej miery sa správna rada FEDu obáva vývoja finančného krachu, prečítajte si vyhlásenie zástupcu predsedu Fedu, Laela Brainarda.

Je príznačné, že Brainard ukazuje na znepokojenie FEDu nad stále veľkým zlyhaním a likvidáciou hedžového fondu Archegos, a čo zahŕňal likvidáciu hodnoty akcií na mnohých medzinárodných burzách v hodnote približne 50 miliárd dolárov, a zasiahol veľké banky, ktoré mali enormné finančné ekonomické straty medzi desať až sto miliardami dolárov!

‚Kombinácia už pretiahnutých ocenení s veľmi vysokou úrovňou zadlženosti spoločností nesie sledovanie‘, napísala, že ‚z dôvodu veľkého potenciálu zosilniť i ekonomické účinky udalosti precenenia‘. Takže správa o finančnej stabilite (FSR) popisuje zlyhanie riadenia finančného kapitálu Archegos, s ním spojené ekonomické straty mnohých veľkých bánk.

A zdôrazňuje sa v ňom, že nebankové finančné inštitúcie, ako sú hedžové fondy a ďalší investori s pákovým efektom, môžu generovať veľké straty vo finančnom i ekonomickom systéme. Udalosť Archegos ilustruje obmedzený prehľad expozícií hedžových fondov, no slúži ako pripomienka, že súčasné finančné opatrenia už nezachytávajú dôležité riziká’!

Veľký reset – globalisti preberajú vládu!

05.05.2024

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, a možno už zakrátko, nebudeme vlastniť absolútne nič, ale bude sa nám to páčiť a budeme šťastní, podľa totalitných režimov a globalistov Hlbokého Štátu presadzujú to, čo volajú Veľký reset! Budeme tiež bez súkromia, hovoria. Všetko sa zmení. A predsa, zástancovia tejto komunisticko-feudalistickej vízie budúcnosti — [...]

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Štefan Harabin

Hlas podľa Migaľa nie je celkom stotožnený s nomináciou Harabina do Súdnej rady

05.05.2024 12:42

Poslanec dodal, že ho mrzí, že SNS, ktorá chce Harabina nominovať, pri takomto návrhu obišla Koaličnú radu.

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,411
Celková čítanosť: 3888796x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie