Založ si blog

Rastie napätie po dohode USA – Poľsko!

Dohoda o obrane medzi USA a Poľskom zvyšuje napätie medzi NATO a Ruskom! Štátny tajomník Mike Pompeo bol pred dvoma dňami vo Varšave, kde už podpísal dohodu o rozšírenej obrannej spolupráci medzi USA a Poľskom s poľským ministrom obrany Mariuszom Blaszczakom. 

Poľský prezident Andrzej Duda, ktorý bol prítomný na slávnostnom podpise, vyhlásil, že nielenže bude v Poľsku viac vojakov americkej armády, nielenže bude viac americkej infraštruktúry, ale bude tiež silnejšia záruka, že naši vojaci budú stáť bok po boku pred nebezpečenstvom, ktoré hrozí Poľsku!

Aj Poľský minister zahraničných vecí Jacek Czaputowicz označil dohodu za korunovaciu slávu úsilia o zaistenie bezpečnosti domovskej krajiny a aj stanovenie podmienok pre jej stabilný rozvoj! Počas spoločnej tlačovej konferencie s Pompeom: ‚Viem, že to povedie k dobrým výsledkom’!

Dmitrij Polyanskij, prvý zástupca stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN, ktorý vystúpil aj na podujatiach Schillerovho inštitútu, tweetoval, že: ‘Toto je nová rana pre vyhliadky na spoluprácu a dôveru medzi Ruskom a NATO, pokiaľ ide o Poľsko, ktoré chce prehĺbiť svoju vazalskú závislosť od veľkých mocností‘!

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,407
Celková čítanosť: 3879680x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie