Založ si blog

Nový typ confrontácie medzi národmi!

F. W. Engdahl je ocenený geopolitický analytik, konzultant pre strategické riziká, autor, profesor a lektor. Viac ako tridsať rokov skúma a píše o svetovej politickej scéne. Jeho rôzne knihy o geopolitike – ako interakcia medzi medzinárodnou mocenskou politikou, ekonómiou a geografiou – boli preložené do 14 cudzích jazykov sveta z čínštiny do francúzštiny, z nemčiny do japončiny.

Jeho posledné práce sledujú stratégie, ale aj udalosti, ktoré viedli k vzostupu USA ako medzinárodnej superveľmoci. Popisuje vznik americkej moci po roku 1945 ako už nový druh impéria, ktorý nie je založený iba na vojenskej okupácii krajiny, ale aj na kontrole životne dôležitých zdrojov. Pracoval ako ekonóm, investigatívny novinár v New Yorku a Európe.

V jednom z jeho článkov hovorí: ‚Ak ignorujeme detaily súčasných denných titulkov po celom svete a pokúsime sa pochopiť väčšie vzorce, dominantnou dynamickou definíciou svetovej geopolitiky za posledné tri roky je výskyt skutočného nepravidelného konfliktu medzi dvoma najstrašidelnejšími mocnosťami na celom svete – Číny i Spojených Štátov Amerických!

Stále viac to vyzerá všetko, akoby tmavé globálne siete organizovali to, čo vyzerá ako aktualizované opakovanie svetovej vojny v rokoch 1939-1945. Iba v tomto prípade sú stávky celkom úplné a ich cieľom je vytvorenie globálneho totalitného systému, ktorý už D. Rockefeller nazval vládou jedného sveta. Moci, ktoré pravidelne používajú vojnu na dosiahnutie zásadných politických zmien’!

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Ruské školstvo / vzdelávanie / Rusko /

V Novosibirsku končí škola, ktorej vedenie bolo proti vojne na Ukrajine

04.05.2024 09:32

Novokolledž bola jediná vyššia odborná škola v Rusku, ktorá fungovala podľa západného modelu.

raketa ATACMS raketomet M270 MLRS

ONLINE: Kyjev útočil strelami ATACMS na Krym, tvrdí Moskva. Zbrane z USA už prúdia na Ukrajinu

04.05.2024 07:10, aktualizované: 09:32

Môže trvať týždne až niekoľko mesiacov, kým na Ukrajinu dorazí značný počet západných zbraní a vybavenia a dostanú sa až na front.

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,410
Celková čítanosť: 3886405x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie