Založ si blog

V Londýne Pompeo hrál aj proti Číne!

Štátny tajomník Mike Pompeo sa stretol pred dvoma dňami v Londýne s premiérom V. Británie Borisom Johnsonom a ministrom zahraničných vecí Dominikom Raabom, aby prediskutovali vzťahy s Čínou, Huawei, iránske zbrojné embargo a záležitosti týkajúce sa globálnej bezpečnosti a stability.

Anti-Johnsonoví konzervatívci sú nahnevaní na Johnsonovo Rooseveltovské oznámenie ‚New Deal‘ a jeho odmietnutie plne sa zapojiť do operácie Ruska a Chinagate. Zatiaľ čo Pompeo protestoval proti Číne, Johnson povedal, že neopusti politiku angažovanosti s Čínou.

Ďalej uviedol, že ‚Čína je obrovským faktorom geopolitiky, bude to obrovský faktor v našich životoch a v živote našich detí a vnúčat’ a potom dodal: ‚Musíte mať kalibrovanú odpoveď, zatiaľ čo my budeme kritickí na niektoré veci, ale tiež sa budeme aj naďalej angažovať’!

Včera, keď sa ho pýtali na porušovanie ľudských práv proti Ujgurom v Sin-ťiangu a na pompejské obľúbené tvrdenie, že uighurské ženy sú násilne sterilizované, B. Johnson odpovedal, že zatiaľ čo tieto problémy boli veľmi znepokojujúce, on sa nenechá zatlačiť do pozície Sinofóba!

Počas krátkej návštevy Pompeo, zatiaľ čo chrlil o ‚špeciálnom vzťahu USA a UK‘, našiel čas, aby sa stretol nielen s ľu%dmi v Downing Street, ale aj s exilovým vodcom protestu v Hongkongu Nathanom Lawom as Chrisom Pattenom, posledným britským guvernérom Jej Veličenstva v Hongkongu. 

Pompeo sa však oddával svojej zvyčajnej diagnóze búchaním sa do hrudníka a uviedol, že jeho stretnutie samozrejme začalo výzvou, ktorú predstavila Čínska komunistická strana a vírus COVID-19 a nasledujúca pandémia, ktorá pochádza z Čínskeho mesta Wuhan. 

Tvrdil, že komunistická Čina zničila slobodu v Hongkongu a šikanovala svojich ázijských susedov. Pompeo potom po stretnutiach s Raabom tweetoval: ‚Vieme, že americko-britská spolupráca je absolútne neoddeliteľnou súčasťou globálnej bezpečnosti a stability!

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje!

07.05.2024

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje: Pripravte sa na nový monetárny systém, keď nastane kolaps dolárového celosvetového systému! V rozhovore pre RIA Novosti z 3. mája s výkonným riaditeľom Ruskej Federácie pre MMF Alexejom Mozhinom zazneli ozveny Lyndona LaRouche o bankrote súčasného systému a jeho funkcii Triple Curve/Typical Collapse: “V konečnom dôsledku systém spočíva [...]

Klimatický alarm je nebezpečná ideológia!

06.05.2024

Podľa profesora na Cambridgeskej univerzite M. Hulmeho sa problematika zmeny klímy stala nebezpečnou ideológiou. A M. Hulme, ktorý je profesorom humánnej geografie na Cambridgeskej univerzite, hovorí, že klimatické zmeny neukončia svet a že musíme prestať byť posadnutí politikou nulového uhlíka (Net Zero). Varuje, že posadnutosť klimatickými zmenami alebo klimatizmom je [...]

Veľký reset – globalisti preberajú vládu!

05.05.2024

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, a možno už zakrátko, nebudeme vlastniť absolútne nič, ale bude sa nám to páčiť a budeme šťastní, podľa totalitných režimov a globalistov Hlbokého Štátu presadzujú to, čo volajú Veľký reset! Budeme tiež bez súkromia, hovoria. Všetko sa zmení. A predsa, zástancovia tejto komunisticko-feudalistickej vízie budúcnosti — [...]

Západné Tatry, Baranec, mReportér

Patrí k tomu najkrajšiemu na Slovensku. Mohutný vrchol v Západných Tatrách je výzvou pre turistov

07.05.2024 05:00

Zábery, ktoré sa podarilo zachytiť mReportérke Ľubke Šeroňovej.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,413
Celková čítanosť: 3892083x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie