Založ si blog

Čínske lietadlá postupujú na Tajwan!

Už siedmykrát v tomto mesiaci, čínske vojenské lietadlá sa priblížili k Taiwanskému identifikačnému pásmu protivzdušnej obrany (ADIZ) v pondelok v čom by mohlo byť prehĺbenie fáze geopolitického zmätku medzi Pekingom a Tajpej, podľa Reuters, finančného časopisu v Kanadskom Toronte.

Letectvo ľudovej oslobodzovacej armády poslalo najmenej jeden bombardér H-6 a jedno stíhacie lietadlo J-10 do ADIZ na juhozápadnom území ostrova. Taiwanské letectvo reagovalo vydaním verbálnych varovaní pre lietadlá PLAAF a vyslalo letecké prieskumné a stíhacie prúdy, aby varovali Čínu!

Taiwanské ministerstvo národnej obrany (MND) uviedlo, že taiwanskí bojovníci ‚aktívne odišli‘ z lietadiel PLAAF. Incident už je siedmy, po 9., 12., 16., 17., 18. a 19. júna, že čínske vojenské lietadlá porušili ADIZ krajiny. H-6 je jadrový bombardér, ktorý používa Čína vo vojnových cvičeniach o ‚obkľúčení ostrova’!

Okolo čínskeho ostrova s nárokom na informácie. Peking trvá na tom, že Taiwan je súčasťou Číny a vojnové cvičenia okolo ostrova, ak sú vo vzduchu alebo po mori, sú rutinnou pripomienkou toho, že Čína má plány na zjednotenie. Náhly nárast pozorovaní čínskych bojových lietadiel nastal pred niekoľkými týždňami!

Bolo to ale až po tom, ako sa na Taiwane prezident Tsai Ing-wen koncom mája verejne zaprisahal. Štátny tajomník USA Michael Pompeo zablahoželal Tsaiovi a poveda mu, že Taiwan je ‚silou dobra vo svete a spoľahlivým partnerom’. USA sa ale v minulosti zdržali uznania vlády Taipei. To určite rozhnevalo Čínu a preto lietajú okolo ostrova!

V prípade dnešných rýchlo sa zhoršujúcich krížových a čínsko-amerických diplomatických vzťahov bude Peking pravdepodobne pokračovať vo svojom agresívnom postoji k tomuto regiónu, so snahou v blízkej budúcnosti za akýchkoľvek možných podmienok znova pripojiť samostatný ostrov Taiwan konečne k Číne.

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje!

07.05.2024

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje: Pripravte sa na nový monetárny systém, keď nastane kolaps dolárového celosvetového systému! V rozhovore pre RIA Novosti z 3. mája s výkonným riaditeľom Ruskej Federácie pre MMF Alexejom Mozhinom zazneli ozveny Lyndona LaRouche o bankrote súčasného systému a jeho funkcii Triple Curve/Typical Collapse: “V konečnom dôsledku systém spočíva [...]

Klimatický alarm je nebezpečná ideológia!

06.05.2024

Podľa profesora na Cambridgeskej univerzite M. Hulmeho sa problematika zmeny klímy stala nebezpečnou ideológiou. A M. Hulme, ktorý je profesorom humánnej geografie na Cambridgeskej univerzite, hovorí, že klimatické zmeny neukončia svet a že musíme prestať byť posadnutí politikou nulového uhlíka (Net Zero). Varuje, že posadnutosť klimatickými zmenami alebo klimatizmom je [...]

Veľký reset – globalisti preberajú vládu!

05.05.2024

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, a možno už zakrátko, nebudeme vlastniť absolútne nič, ale bude sa nám to páčiť a budeme šťastní, podľa totalitných režimov a globalistov Hlbokého Štátu presadzujú to, čo volajú Veľký reset! Budeme tiež bez súkromia, hovoria. Všetko sa zmení. A predsa, zástancovia tejto komunisticko-feudalistickej vízie budúcnosti — [...]

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,413
Celková čítanosť: 3893929x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie