Založ si blog

Pompeo vybuchol na akciu Číny!

Štátny tajomník USA Mike Pompeo dnes vydal vyhlásenie, v ktorom zaútočil na Čínu za ‚jednostranné a svojvoľné‘ uvalenie bezpečnostných právnych predpisov na Hong-Kong! Pompeo tvrdil, že právne predpisy ‚zneškodnili slobodu‘ v Hongkongu. 

Pompeo uviedol, žeby Kongresu neosvedčil, že si Hongkong zachoval svoju autonómiu, čo by podľa amerického práva zrušilo štatút Hongkongu ako stredobod medzinárodného finančného trhu. Trump už predtým povedal, že urobí niečo pre odvetu voči Číne!

Ale neuvádza, aké opatrenia prijme. Pompeo čoskoro telefonoval s britským ministrom zahraničných vecí Dominikom Raabom, aby naplánoval ďalšie opatrenia proti Číne. Raab uviedol, že Čína musí dodržať dohodu z júla 1997.

Reinhard Bütikofer, predseda Delegácie Európskeho parlamentu pre vzťahy s Čínou, označil hongkonské právne predpisy za ‚agresívne a arogantné‘. Aj predseda Európskej rady Charles Michel 26. mája vyhlásil, že EÚ nie je naivná voči čínskemu správaniu!

A vedúci zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell požadoval silnejšiu stratégiu na riešenie silnej asertivity Číny! Na druhej strane ale Rusko vyjadrilo podporu čínskej legislatíve a Francúzsko nebude zasahovať do hongkonských záležitostí.

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje!

07.05.2024

Riaditeľ RF v MMF pre BRICS varuje: Pripravte sa na nový monetárny systém, keď nastane kolaps dolárového celosvetového systému! V rozhovore pre RIA Novosti z 3. mája s výkonným riaditeľom Ruskej Federácie pre MMF Alexejom Mozhinom zazneli ozveny Lyndona LaRouche o bankrote súčasného systému a jeho funkcii Triple Curve/Typical Collapse: “V konečnom dôsledku systém spočíva [...]

Klimatický alarm je nebezpečná ideológia!

06.05.2024

Podľa profesora na Cambridgeskej univerzite M. Hulmeho sa problematika zmeny klímy stala nebezpečnou ideológiou. A M. Hulme, ktorý je profesorom humánnej geografie na Cambridgeskej univerzite, hovorí, že klimatické zmeny neukončia svet a že musíme prestať byť posadnutí politikou nulového uhlíka (Net Zero). Varuje, že posadnutosť klimatickými zmenami alebo klimatizmom je [...]

Veľký reset – globalisti preberajú vládu!

05.05.2024

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, a možno už zakrátko, nebudeme vlastniť absolútne nič, ale bude sa nám to páčiť a budeme šťastní, podľa totalitných režimov a globalistov Hlbokého Štátu presadzujú to, čo volajú Veľký reset! Budeme tiež bez súkromia, hovoria. Všetko sa zmení. A predsa, zástancovia tejto komunisticko-feudalistickej vízie budúcnosti — [...]

polícia, vyhrážky, univerzita komenského

Na školách vo viacerých krajoch nahlásili bomby, policajti to preverujú

07.05.2024 08:06, aktualizované: 08:34

Oznámenia o údajnom uložení výbušnín preverujú vo viacerých školách v okresoch Malacky, Senec a Pezinok.

Základná škola Podsadek, Stará Ľubovňa, Rómovia

Ministerstvo školstva chce z plánu obnovy zaplatiť výchovnú šou. Odborník nápad kritizuje

07.05.2024 07:00

Rómska komunita je zámerom pobúrená, rezort však nápad obhajuje

izrael, gaza, rafah

Izrael nevypočul volanie spojencov a napriek prímeriu vstúpil do Rafahu

07.05.2024 06:50, aktualizované: 08:39

Izraelská armáda počas nočnej operácie v oblasti Rafahu zabila asi 20 ozbrojencov a odhalila tri tunelové šachty.

Rusko, Deň víťazstva, Červené námestie, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi chcú navýšiť raketový arzenál, odradiť nepriateľov 'testovať sily Ruska'

07.05.2024 06:25, aktualizované: 08:50

Rusi zvyšujú výrobu zbraní. USA predpokladajú, že tento rok vyrobí Rusko viac munície ako všetkých 32 členov NATO dohromady.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,413
Celková čítanosť: 3892998x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie