Založ si blog

Kto sa nepoučí z histórie …

 

Minulé finančné pády od rokov 1929 spôsobili nový prístup myslenie a reformu, ale od bankového zrútenia v roku 2008-9 sa nič nezmenilo v myslení a prístupe k problémom ekonomiky, tvrdí bývalý šéf Bank of England!

Podľa bývalého guvernéra Bank of England Mervyn Kinga svet dnes prechádza k novej hospodárskej a finančnej kríze, ktorá bude mať zničujúce následky pre demokratický trhový systém.

Aristokrat Mervyn King, ktorý mal na starosti Banku v období pred pádom globálneho bankového systému uviedol, že odolnosť voči novému mysleniu znamená, že sa opakuje chaos v období rokov 2008 – 2009!

Dodal, že USA by utrpeli ‘finančný armagedon’, ak by jej centrálnej banke v Washintone – Federálnemu rezervnému systému – chýbala potrebná palebná sila na boj s ďalšou epizódou podobnou výpredaju hypoték!

Čo povedal K. Schwab mladým lídrom?

23.06.2024

Zakladateľ Svetového Ekonomického Fóra (WEF), Klaus Schwab, už povedal mladým globálnym lídrom, že po ich smrti budú ich mozgy replikované umelou inteligenciou, že môžu očakávať 50-ročnú kariéru v jeho organizácii, ale že ich kariéra by sa mohla ešte viac predĺžiť pomocou technológie a umelej inteligencie. Podľa portálu InfoWars, globalistický kráľ Klaus [...]

No a už tu máme aj verbovanie žien!

22.06.2024

Autorizačný zákon o národnej obrane USA (tzv. zákon NDAA) od roku 2025 umožní povinnú selektívnu vojenskú registráciu amerických žien, čím sa v podstate zavádza mechanizmus povinnej vojenskej služby žien. Nová povinnosť je uvedená spolu s ďalšími dôležitými bodmi v súhrnnom dokumente Výboru pre ozbrojené sily Senátu Spojených Štátov Amerických, ktorý bol [...]

Cesta vpred – nový svetový poriadok!

21.06.2024

Vzniká nový svetový poriadok, ku ktorému by sa Západ radšej pridáva, než aby sa mu postavil. Ruský prezident Vladimir Putin je v Číne na svojej prvej medzinárodnej ceste od inaugurácie 7. mája na nové funkčné obdobie prezidenta. Ide o 75. výročie nadviazania diplomatických vzťahov medzi Ruskom a Čínou a vedúci predstavitelia dvoch stálych členov Bezpečnostnej rady OSN [...]

Benjamin Netanjahu

Fáza intenzívnych bojov proti Hamasu sa blíži ku koncu, vyhlásil izraelský premiér Netanjahu

23.06.2024 21:20

Ukončenie fázy intenzívnych bojov v Gaze umožní rozmiestnenie väčšieho počtu izraelských síl pri severnej hranici Izraela s Libanonom.

Hory / Turistika /

Poľská turistka uviazla v ťažkom teréne vo Vysokých Tatrách, noc prečkala v horách

23.06.2024 20:05

Keďže 49-ročná žena disponovala vybavením na núdzové bivakovanie a po dohode s ňou, že je schopná prečkať noc v horách, záchrannú akciu odložili.

mimoriadne1, mim1, streľba, vražda, prepadnutie, zbraň, náboj, výstrel, nábojnica

V ruskom Dagestane sa strieľalo, horeli synagógy. Zomrelo šesť policajtov a pravoslávny kňaz

23.06.2024 18:28, aktualizované: 20:20

Dagestanský prezident Sergej Melikov uviedol, že neznámi útočníci sa útokmi v Derbente a Machačkale pokúsili destabilizovať situáciu v spoločnosti.

blesk. búrka

Silné búrky si počas víkendu vyžiadali v Poľsku najmenej troch zranených

23.06.2024 18:07

Záchranné zložky mali takmer 2 200 zásahov len v priebehu soboty, keď museli zasahovať pri zaplavených cestách či budovách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,448
Celková čítanosť: 3997500x
Priemerná čítanosť článkov: 2761x

Autor blogu

Kategórie