Založ si blog

Špeciálne vojenské operačné sily SR

 

Koľko vecí existuje v živote každej krajiny, v ktorých jej občania nemajú nielenže možnosť hlasovania, ale o ktorých sa dozvedia až potom, keď sa vec plne uskutočnila? Aj napriek tomu, sú ako jej občania povinní tieto rozhodnutia podporovať finančne! Zoberme si len jeden posledný príklad, ktorý do značnej miery bude mať hlboký vplyv na každého ončana krajiny SR.

Ministri obrany Chorvátska, Maďarska, Slovenska a Slovinska podpísali Memorandum o porozumení, ktorým sa zriaďuje velenie komponentu pre zložku regionálnych špeciálnych operácií (R-SOCC). Stalo sa to v Piatok 25. Októbra 2019. Mnohonárodné velenie pod vedením Maďarska zvýši schopnosť týchto štyroch krajín účinne zamestnávať svoje špeciálne vojenské sily.

Zástupca generálneho tajomníka NATO Mircea Geoana na slávnostnom podpise zdôraznil význam tejto iniciatívy následovnými slovami: ‘Keďže špeciálne vojenské operačné sily predstavujú vysoko všestranný nástroj v modernom konflikte, tento slávnostný podpis je dôležitým krokom k posilneniu špeciálnych síl v regióne a zvýšeniu spolupráce a interoperability v rámci Aliancie’!

Zamyslíme sa nakrátko nad životom nielen občanov jednej krajiny, ale všetkých ľudí na tejto planéte Zem! Kto vlastne kontroluje ich životy a spôsob, akým sa môžu prakticky podieľať na jeho chode v prospech celého ľudstva? A kde je dnes hlavné mesto tejto v skutočnosti tajomnej Entity, ktorá pod rúškom ‘dobrodinca’ vedie celú planétu k dokonalému zničeniu?

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3870051x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie