Založ si blog

Koľko poznania sa skrýva v Kristovi!

 

Apoštol Ján vo svojom evanjéliu pod inšpiráciou píše v poslednej kapitole dvadsaťjeden až na samý záver slová, ktoré sa vymykajú z všeobecného porozumenia čitateľov a ktoré takpovediac nateraz ‘zapečatené’ skrývajú neporovnateľnú vzácnosť poznania:

‘Ježiš urobil ešte veľa iných vecí. Keby sa mali všetky dopodrobna zapísať, myslím si, že by na celom svete nebolo dosť miesta na zvitky, ktoré by boli napísané’! Podobná myšlienka bola apoštolom Jánom napísaná aj v poslednom verši v predchádzajúcej kapitole:

‘Ježiš vykonal pred svojimi učeníkmi aj mnoho iných zázrakov, ktoré nie sú zapísané v tomto zvitku. Tieto však boli zapísané, aby ste uverili, že Ježiš je Kristus, Boží Syn, a aby ste vďaka tejto viere mali život cez jeho meno’!

Aj v knihe Božieho proroka Daniela nachádzame podobnú myšlienku o tom, že určité informácie zjavené mu Bohom ešte nebol čas na ich vysvetlenie: ‘Choď, Daniel, lebo tie slová majú zostať v tajnosti a majú byť zapečatené až do času konca’!

 

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,410
Celková čítanosť: 3886756x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie