Založ si blog

Rusko – dnešná kľúčová svetová veľmoc!

“A v čase konca sa bude s ním drgať kráľ juhu, a kráľ severu sa priženie proti nemu ako búrka, s dvojkolesovými vozmi a s jazdcami a s mnohými loďami! A istotne vstúpi do krajín a zaplaví a prejde. Skutočne tiež vstúpi do krajiny Okrasy (uctievatelia Všemohúceho)…Budú však správy, ktoré ho znepokoja, od východu slnka a od severu, a vyjde istotne s veľkým zúrivým hnevom, aby vyhladil a aby mnohých oddal zničeniu. A nasadí svoje palácové stany medzi veľkým morom a svätým vrchom Okrasy! A bude musieť prísť celkom k svojmu koncu a nebude toho, kto by mu pomohol.”

Táto prorocká inšpirovaná správa stará už viac ako 2 600 rokov hovorí o celosvetovom vývoji z hľadiska vojenského, ale viac z hľadiska mocenského v dnešných dňoch! Kráľ juhu je tu reprezentovaný USA a UK, zatiaľ čo kráľ severu Ruskom. Už od druhej svetovej vojny existovalo medzi nimi toto “drganie” alebo súperenie o vládu sveta! Dňa 3. mája 2018 sa na Mestskom súde v Petrohrade bude prerokovávať odvolanie Jehovových svedkov proti konfiškácii areálu ich bývalého ústredia v Rusku. Ak bude ich odvolanie neúspešné, štát sa s okamžitou platnosťou stane novým vlastníkom tohto areálu.

Tento prípad už prerokovával Sestrorecký obvodný súd, ktorý na svojom zasadaní 7. decembra 2017 ignoroval dôkazy, že areál je majetkom spoločnosti Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. Táto nezisková spoločnosť so sídlom v Spojených štátoch je vlastníkom nehnuteľnosti už 17 rokov a platila za ňu príslušné dane. No súd vyhlásil zmluvu o vlastníctve za neplatnú. Okrem tohoto areálu svedkovia vlastnia v Rusku asi 400 sál kráľovstva, kde sa týždenne schádzajú na uctievanie svojho Stvoriteľa. Odvolacie pojednávanie sa bude konať 3. mája 2018 o 11.30 hod. v budove Mestského súdu v Petrohrade, Bassejnaja 6.

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,409
Celková čítanosť: 3885520x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie