Založ si blog

‚Ohavnosť pôsobiaca spustošenie…

…o ktorej hovoril prorok Daniel, že stojí na svätom mieste (nech čitateľ použije rozlišovaciu schopnosť), potom tí, ktorí sú v Judei, nech utekajú na vrchy…lebo vtedy bude veľké súženie, aké nebolo od začiatku sveta až dosiaľ, áno, aké nikdy viac nebude‘! Tieto slová najväčšieho muža, ktorý kedy žil sú slová o znamení!

O znamení, ktoré pozostáva z viacerých aspektov. Jasne určuje obdobie nazvané záver systému vecí, po ktorom má prísť koniec. Patria k nemu veľké vojny, hlad, zemetrasenia na jednom mieste za druhým, vzrast nezákonnosti, nedostatok lásky medzi ľuďmi a snahy podlých náboženských predstaviteľov zvádzať ľudí.

Ale čo je tá ‘ohavnosť pôsobiaca spustošenie’? V roku 66 n. l. rímska armáda so svojimi modlami v podobe štandárd (ohavnosť) sa dostala až k chrámovému múru (svätému miestu). Nadišiel čas, aby ‚utekali na vrchy‘. Ale ako utečú z obľahnutého mesta? Udalosti nabrali nečakaný spád. Cestius Gallus bez dôvodu ustúpil!

Bolo rýchle konanie také nevyhnutné? Áno, lebo po návrate Rimanov v roku 70 n. l. sa utiecť už nedalo! Každý, kto predtým váhal, bol v pasci! Kresťania, ktorí poslúchli Ježišove pokyny a utiekli na vrchy, si zachránili život. Na vlastné oči videli, že Stvoriteľ vie, ako oslobodiť svoj ľud. Čo sa z toho môžeme naučiť?

V prom rade potrebujeme pochopiť biblický jazyk a význam jeho vyjadrení. Ohavnosť pôsobiaca spustošenie opisuje pohanov, ktorí sa dostali až ku svätému miestu alebo Jeruzalemskému chrámu, v ktorom mali sväté právo služiť len kňazi a leviti! Iné osoby nemali právo do chrámu vstúpiť! 

Tak, ako mnohé iné proroctvá Ježiša, aj toto má dvojité splnenie. Lenže dnes Boží chrám nie je nijaká budova, ale duchovný chrám pozostávajúci z pomazaných bratov Krista roztrúsených po celom svete, vrátane krajiny, ktorá dnes reprezentuje biblického kráľa severu, ktorý už začal svoj útok…

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,404
Celková čítanosť: 3865019x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie