Založ si blog

Dávajme pozor na začiatok nerozumnosti!

Sledujeme, ako Amerika v masívnom meradle postupuje proti sebe nerozumne, ale sleduje to aj celý svet. Dnes, aj o hodinu, strácame pôdu pod nohami – pôdu reality a pravdy. Ignorácia nevie, že nevie, takže je ťažké urobiť na nej priehlbinku. Keď k tomu pridáte nárok a nenávisť, nevedomosť zatvrdne v násilie a zničenie.

Náš súčasný stav vecí bol dlho v príprave, ale jeho pokazenie sa deje rýchlo. Obrovské katastrofy môžu mať banálne začiatky. Príde mi na myseľ prvá svetová vojna. Bolo to pohnuté miestnymi udalosťami, z ktorých žiadna nemohla sama osebe predpovedať rozpútanie dlhotrvajúcej tmy, ktorá nasledovala. Ale ako sa to stalo?

Krajiny jedna po druhej prijímali rozhodnutia, ktoré sa zamotali do už existujúcej siete aliancií a entít, čo rýchlo viedlo k Veľkej vojne. Trvala štyri roky, zničila až štyri ríše a vytvorila také obrovské trosky, z ktorých sa dnešný svet stále spamätáva! Jeden po druhom sa dnes chyby v USA hromadia. Napätie sa stupňuje. 

Ale naše celoživotné návyky a očakávania ťažko zomierajú, takže absurdne a chybne racionalizujeme ďalej. Keď sa bojíme, vraciame sa k tomu, čo je známe. Držíme sa toho a veríme, že tam bude, nech sa stane čokoľvek. Ako modlitba sa bránime pred úzkosťou popieraním závažnosti nášho obrovského súčasného úpadku.

Titanic bol nepotopiteľný, až kým sa nepotopil. A rovnako ako Titanic, aj Amerika sa môže a už sa začala potápať! Pridajme k tomu Covid-19, ako bol naplánovaný, ale aj definovaný až doteraz, nebude ani zďaleka dostatočný na nápravu nášho priepastného ekonomického zostupu, a napriek tomu chýba nielen politická vôľa, chýba rozum!

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3852299x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie