Založ si blog

V Rusku už majú vakcínu proti COVID19!

Očkovacia látka proti novému koronavírusu COVID-19, ktorú už vyvinuli ruskí vedci, vytvorila imunitu u 100% dobrovoľníkov, ktorí sa zúčastnili na jej skúškach. Túto správu oznámila v piatok v rozhovore s vedúcou ruského fondu priamych investícií (RDIF) Kirill Dmitrievovou.

Podľa ruského predstaviteľa sa u 100% dobrovoľníkov vyvinula imunita na 21. deň po podaní prvej dávky. Ich imunita sa už po druhej injekcii zdvojnásobila! Na otázku, kedy Rusko zverejní svoje zistenia, vedúci RDIF odpovedal, že všetky informácie nám budú zverejnené v auguste.

‚Vybrali sme najbezpečnejší prístup, ktorý bol dôkladne preskúšaný nielen teraz, ale aj v prípade vakcíny proti ebole a bolo to schválené aj s vakcínou proti MERS, ktorá bola tiež schválená’, pokračovala Dmitrievová. ‚Vybrali sme doteraz najbezpečnejší možný spôsob doručenia’!

Podľa Dmitrievovej už viac ako 20 krajín prejavilo záujem o kúpu ruskej vakcíny proti koronavírusu. Ruská podpredsedníčka vlády Tatiana Goliková už ale skôr uviedla, že sa teraz plánuje spustenie hromadnej výroby vakcíny vyvinutej Národným výskumným centrom pre epidemiológiu! 

Prichádza vojenská branná povinnosť?

17.06.2024

Snemovňa reprezentantov v piatok schválila svoju verziu ročného zákona o obrannej politike, čím v skutočnosti schválila zákon o povolení národnej obrany (NDAA) vo výške 883,7 miliardy dolárov, aby sa posunul vpred v hlasovaní v pomere 217 ku 199, ktoré do značnej miery padlo podľa straníckych línií. Proti sa postavili len traja republikáni. Ale medzi najzaujímavejšie [...]

J. Biden a V. Zelensky podpísali dohodu!

16.06.2024

Prezidenti Joe Biden, a Volodymyr Zelenskyj, už podpísali vo štvrtok prelomovú 10-ročnú bezpečnostnú dohodu medzi Washingtonom a Kyjevom, v deň, ktorý ukrajinský líder nazval historickým dňom v boji proti ruskej invázii. USA poskytnú Ukrajine počas nasledujúceho desaťročia celý rad vojenskej pomoci, aj výcviku, zatiaľ čo Zelenskij povedal, že to bude slúžiť ako most [...]

RF diplomat – NATO pripravuje stret s RF!

14.06.2024

NATO zjavne dnes už pripravuje stret s Ruskom, vrátane jadrových zbraní, povedal pre Izvestija, námestník ruského ministra zahraničných vecí, Alexander Gruško, podľa série správ agentúry TASS: “Všetko, čo dnes NATO v tejto oblasti robí, otvorene povedané, je prípravou aliancie na možný vojenský konflikt s Ruskom,“ povedal. „A cvičenia, ktoré sa konajú, [...]

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

búranie, bytovka, Čadca

Namiesto bytovky parkovisko. Posledný obyvateľ stavbu opustil tesne pred zbúraním

17.06.2024 06:00

Ošarpanú budovu, ktorá stála v centre Čadce, zrovnali so zemou. Čo tam neskôr postavia, je zatiaľ otázne.

Legitimny ciel Dozd

"Povedala, že otec bol legitímny cieľ." Slová 7-ročnej vojnovej siroty môžu ruskú lekárku dostať na dlhé roky za mreže

17.06.2024 05:30

Na procese s moskovskou pediatričkou Nadeždou Bujanovovou zaznel údajný záznam výsluchu dieťaťa, ktorý pre ňu môže byť osudný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,443
Celková čítanosť: 3982474x
Priemerná čítanosť článkov: 2760x

Autor blogu

Kategórie