Založ si blog

1 kríza je zvládnuteľná, päť nemusí byť!

Prvá svetová vojna bola najničivejším konfliktom v dejinách ľudstva. Pred tým, ako to skončilo, prišla španielska chrípka a vyžiadala si ešte väčší počet obetí. O desať rokov neskôr veľká hospodárska kríza zbankrotovala milióny. Ale predtým, ako sa prarodičia mohli vykopnúť z týchto skúseností, WWII priniesla niečoho horšieho.

Prečo uvádzať tieto minulé príklady viacdielnych kríz? Pretože sa zdá, že sa im vesmír páči. Zdá sa, že vstupujeme do podobného obdobia. I keď to väčšina nedávne nepokoje zabudla, ale americký finančný systém bol už minulý rok v kríze, pretože repo trh, na ktorom si banky požičiavajú peniaze, bol zablokovaný, čo prinútilo Fed obnoviť tlačenie!

Potom prišla pandémia, ktorá vyslala svetové hospodárstvo do pádu. Údaje o HDP spoločnosti Atlanta Fed v súčasnosti ukazujú, že v USA sa medziročne znižuje o viac ako 45%. Potom v amerických mestách vypukli nepokoje – iniciované najnovším videom o policajnej brutalite, ktoré však bolo podložené frustráciou z trojmesačného zablokovania!

Predstavte si, že požiarní dobrovoľníci, ktorí bojujú proti požiarom, ako to bolo minulý rok, zatiaľ čo hurikán Categórie 5 padá na Miami – v čase, keď pandémia, depresia ale i občianske nepokoje stále zúria. A všimli sme si toho v prezidentských voľbách len tak pre zábavu. Výsledok bude ťažší ako za posledných niekoľko mesiacov, ktoré boli kruté!

Teraz by primeranou reakciou na túto zdanlivú posadnutosť budúcimi hrozbami bolo citovať biblický verš, že ‚stačí na dnešok zlo jedneho dňa‘ a potom sa vráťte k zameraniu na zdravie, bezpečnosť a mier. Je to však finančná stránka a kŕdeľ čiernych labutí, ktoré sa stále na obzore zjavujú, ako investičné dôsledky a ďalšie už dlho predpovedané. 

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3853832x
Priemerná čítanosť článkov: 2751x

Autor blogu

Kategórie