Založ si blog

Čínsky veľvyslanec v Izraeli je mŕtvy!

Čínsky veľvyslanec v Izraeli bol v nedeľu ráno vo svojom dome blízko Tel Avivu nájdený mŕtvy . Potvrdilo to izraelské ministerstvo zahraničných vecí. 57-ročný veľvyslanec Du Wei nastúpil na svoje miesto až vo februári 2020.

Uprostred pandémie koronavírusov, kvôli ktorej vstúpil do svojej povinnej karantény po svojom príchode do dvoch týždňov. Predtým bol čínskym vyslancom na Ukrajine a prežili jeho manželka a syn, ktorí ešte neboli v krajine.

Polícia bola ohlásená mimo svojho bydliska v Herzliya, ktoré leží severne od hlavného mesta Izraela, pričom viedla vyšetrovanie, ale informovala médiá, že Weiho smrť nie je považovaná za podozrivú. Zaujímavých ale bolo niekoľko komentátorov!

Ktoré však zdôrazňujú kontext napätia medzi USA a Čínou vo vnútri Izraela, ktorý je po návšteve ministra zahraničia Pompea minulý týždeň v podstate v stave diplomatickej vojny v zákulisí. Pompeo naliehal na Izraelčanov, aby neobchodovali s Čínou!

Najmä zdôraznil a napadol dohodu s Čínou o začatí prevádzky prístavu Haifa v roku 2021. Ako zdôraznili viaceré správy, v stredu pán Pompeo odsúdil čínske investície v Izraeli a obvinil Čínu, že neposkytla informácie o prepuknutí koronavírusu.

Washington sa snažil zbaviť Čínu schopnosti vykonávať vplyv v tejto strategicky kľúčovej časti Stredozemného mora, kde 6. flotila amerického námorníctva často dokuje a doplňuje zásoby. Du Wei odsúdil Pompeovu politiku proti Číne!

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,403
Celková čítanosť: 3863044x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie