Založ si blog

Britské impérium eskaluje vojnu USA-Čína

Britský cisársky aparát čoraz častejšie upúšťa od neutrality voči Číne a v klasickom imperiálnom štýle požaduje v správach Spojené Štáty Americké, že ‚vy a oni‘ musíte ísť do vojny. Spoločnosť Henry Jackson, britský ‚neokonzervatívny‘ partner Washingtonskej atlantickej rady, žiadal západné krajín, aby zastavili čínske investície v Európe!

Ani siete Huawei 5G ani čínske nákupy európskej výrobnej kapacity za súčasné znížené ceny, bez ohľadu na ich veľmi zúfalú potrebu investícií. Niall Ferguson, popredný britský zástanca návratu do éry britského impéria, ktorý má uplatňovať svoje politiky po celom svete, uviedol Goebbelsovu ‚Veľkú lož‘, že Čína vyslala vírus z Wuhanu do zvyšku sveta! 

Teraz sa ukázalo, že spoločník Fergusona je nielen nepravdivý, ale aj vedomý, a napriek tomu prezident D. Trump to v nedeľu večer zopakoval na virtuálnom mestskom stretnutí sponzorovanom spoločnosťou Fox News. Reuters medzitým informoval o úniku čínskeho dokumentu, ktorý podľa neho žiada, aby sa Čína pripravila na ozbrojenú konfrontáciu!

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,401
Celková čítanosť: 3855062x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie