Založ si blog

Tvorí sa nový svetový feudalizmus?

Odpoveď na otázku je – ÁNO! Veľkí veritelia so zachránenou splátkou vždy skončia s majetkom nezaplatených dlžníkov, ktorí sú tlačení čoraz hlbšie a hlbšie do svojich dlhov pomocou ‚záchranných pôžičiek‘ a poplatkov a sankcií za zmeškané platby dlhov. Odpisy za jedno percento a viac zadlženia pre všetkých ostatných!  

Pozrime sa na hospodárstvo! USA majú pracovnú silu 164 000 000. Lenže prognóza nezamestnanosti z uzavretých pracovných miest je 30%. To by znamenalo 49 000 000 ľudí, ktorí sú potenciálnymi nepokojnými buričmi!  Mnohí z týchto ľudí nemôžu získať 400 dolárov, ich dlhy im neponechávajú žiadny diskretný príjem.   

Ako predsa by mohli splácať svoje dlhy, keď sú nezamestnaní alebo keď sú ich malé podniky zatvorené a preto im vznikajú náklady, ale nemajú žiadne príjmy? A je možné, že pôžičky ich len ďalej zadlžia. Výplaty v hotovosti pre nezamestnaných môžu pokrývať jedlo a bývanie, ale nebudú splácať ich dlhy!

Schéma záchranných opatrení, ktorú pripravili banky v New Yorku a ministerstvo financií Donalda Trumpa, ktorý počas jeho kariéry si na Wall Street získal meno ‚kráľ uzavretia‘, ponecháva veriteľov a všetkých dlžníkov hlbšie v zadlžení. Čím viac dlhu je sústredených v menšom počte ľudí, tým menšia je kúpna sila spotrebiteľov!   

Ničenie amerického hospodárstva prebieha, pretože globálne korporácie presunuli prácu na strednej úrovni do zahraničia. Prebieha od chvíle, keď korporácie investovali svoje zisky do nákupu vlastných akcií namiesto rozširovania svojich výrobných kapacít. Elita mnohokrát veľmi sklamala. Je čas na jej zosadenie! Ale kto to dokáže urobiť?

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,402
Celková čítanosť: 3855919x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie