Založ si blog

Nový svetový poriadok uniká!

Pred rokom 1914 sa zdalo, že celý svet sa skutočne blíži k Utópií alebo k imaginárnej ideálnej spoločnosti! Už v 16. storočí britský štátnik sir Thomas More rozprával o imaginárnej výprave do krajiny nazvanej Utópia.

Mnohí iní po ňom začali stavať na jeho imaginárnej predstave, ale pridávali aj svoje vlastné myšlienky a idei. A počas nasledujúcich storočí si vymýšľali mnohé utópie desiatky európskych spisovateľov. Ale to nebol žiadny návrat k Edenu!

Potom prišla prvá svetová vojna a všetky tie ideálne vášne a myšlienky pochovala! Napriek tomu v poslednom desaťročí minulého storočia prezident Spojených štátov amerických položil otázku a naznačil, že svetová jednota je na obzore!

Totalitné vlády začali padať jedna za druhou! Padol berlínsky múr a Sovietsky zväz, na úžas celého sveta sa rozpadol! Ten zväz, ktorý neustále podnecoval svetové konflikty. Bolo koniec studenej vojny a začali sa rokovania o odzbrojovaní!

Zdalo sa. že sa veci uberajú správnym smerom! Ale čo sa stalo? Kde máme tú sľúbenú svetovú jednotu? Svet sa začal uberať opačným smerom! Samovražedné bombové útoky, teroristické útoky a ďalšie znepokojujúce správy sú na dennom poriadku.

Ani zďaleka sa nepodarilo po 60 rokoch dosiahnúť vznešený cieľ a jednotu národov sveta. Pri svojom vzniku mali Spojené národy 50 členských štátov. Dnes ich je asi 190! Národy dnes viac zaujíma sebaurčenie než priateľské vzťahy medzi sebou!

Svetoznámy ekonóm nedávno povedal: ´Zapletáme sa do začarovaného kruhu rastúceho násilia´!

Prichádza vojenská branná povinnosť?

17.06.2024

Snemovňa reprezentantov v piatok schválila svoju verziu ročného zákona o obrannej politike, čím v skutočnosti schválila zákon o povolení národnej obrany (NDAA) vo výške 883,7 miliardy dolárov, aby sa posunul vpred v hlasovaní v pomere 217 ku 199, ktoré do značnej miery padlo podľa straníckych línií. Proti sa postavili len traja republikáni. Ale medzi najzaujímavejšie [...]

J. Biden a V. Zelensky podpísali dohodu!

16.06.2024

Prezidenti Joe Biden, a Volodymyr Zelenskyj, už podpísali vo štvrtok prelomovú 10-ročnú bezpečnostnú dohodu medzi Washingtonom a Kyjevom, v deň, ktorý ukrajinský líder nazval historickým dňom v boji proti ruskej invázii. USA poskytnú Ukrajine počas nasledujúceho desaťročia celý rad vojenskej pomoci, aj výcviku, zatiaľ čo Zelenskij povedal, že to bude slúžiť ako most [...]

RF diplomat – NATO pripravuje stret s RF!

14.06.2024

NATO zjavne dnes už pripravuje stret s Ruskom, vrátane jadrových zbraní, povedal pre Izvestija, námestník ruského ministra zahraničných vecí, Alexander Gruško, podľa série správ agentúry TASS: “Všetko, čo dnes NATO v tejto oblasti robí, otvorene povedané, je prípravou aliancie na možný vojenský konflikt s Ruskom,“ povedal. „A cvičenia, ktoré sa konajú, [...]

Generálna prokuratúra

V minulom roku narástol počet obžalovaných mladistvých aj mladistvých recidivistov

17.06.2024 11:37

Po ôsmich rokoch vyznačujúcich sa trendom poklesu trestných stíhaní mladistvých v roku 2023 generálna prokuratúra zaznamenala jej nárast o 4 percentá.

grécko, Mosley

V Grécku našli ďalšieho mŕtveho turistu, po troch nezvestných pátrajú

17.06.2024 11:37

Je to najnovší prípad z ostatnej série zmiznutí a úmrtí turistov na gréckych ostrovoch. Niektorí, ak nie všetci, sa vydali na turistiku v horúčavách.

Ruský tank, vojna na Ukrajine, Belgorodská oblasť

Pritvrdíme, krviprelievanie bude pokračovať, ak Západ neprijme Putinove podmienky, hrozí šéf ruskej tajnej služby

17.06.2024 11:35

Je absurdné, aby sa Putin, ktorý naplánoval, pripravil a uskutočnil najväčšiu ozbrojenú agresiu od druhej svetovej vojny, prezentoval ako mierotvorca, oznámila Ukrajina.

Benny Ganc

Izraelský premiér Netanjahu rozpúšťa vojnový kabinet

17.06.2024 10:58, aktualizované: 11:13

O rozpustení vojnového kabinetu informujú tiež izraelské médiá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,443
Celková čítanosť: 3983768x
Priemerná čítanosť článkov: 2761x

Autor blogu

Kategórie