Založ si blog

Zadarmo dostali a zadarmo dávajú

Po štyridsiatich rokoch putovania asi tri milionóveho národa Izraela nebezpečnou pustatinou arabským poloostrovom cestou do zasľúbenej zemi, Jozué, nástupca Mojžiša, vodcu Izraela, povedal národu tieto pamätné inšpirované slová:

´Nedostali ste srdce, aby ste poznali, a oči, aby ste videli, a uši, aby ste počuli, až do dnešného dňa‚ zatiaľ čo ste počas štyridsiatich rokoch boli vodení pustatinou, vaše odevy sa na vás neobnosili a tvoj sandál sa na tvojej nohe neobnosil´!

Potom, ako boli oslobodení z pozície otrockého národa v Egypte, ktorý bol v tomto čase svetovou veľmocou, kde slúžili počas asi 400 rokov, Stvoriteľ z nich urobil mocný slobodný národ a v zákonoch mali nariadené preukázať pohostinnosť cudzím ľuďom.

Ten istý postoj Stvoriteľ aj dnes vyžaduje od svojich uctievateľov, teraz učeníkov svojho Syna, Ježiša Krista, aby ukázali takú istú pohostinnosť ľuďom všetkých národov. Ježiš im povedal: ´Zdarma ste dostali, zdarma dávajte´.

Uctievatelia Zvrchovaného Vládcu celého vesmíru berú vážne svoju povinnosť ako Kresťania zvetovať dobré posolstvo o Kráľovstve všetkým národom. Vynakladajú veľké úsilie na prekladanie literatúry každej formy a náklady si hradia z dobrovoľných darov.

Najnovšia Kyjevská rozprávka o Rusku

20.04.2024

Najnovšia Kyjevská rozprávka je, že Rusko unieslo ukrajinské deti a ukrylo ich v Nemecku! V skutočnosti ale nemeckí predstavitelia tento týždeň informovali Kyjev o 161 ukrajinských detí, ktoré Kyjev obvinil Rusko z únosu. Boli v skutočnosti v Nemecku a väčšina z nich tam žije so svojimi rodičmi alebo opatrovníkmi. Informoval o tom prezident nemeckej Federálnej kriminálnej [...]

Armagedon alebo mierový rozvoj sveta!

19.04.2024

Širší dôsledok iránskeho bezpilotného a raketového útoku proti Izraelu zo 14. apríla – ktorý bol spustený v reakcii na zničenie iránskeho konzulátu v Damasku v Sýrii 1. apríla Izraelom a zabitie niekoľkých najvyšších iránskych vojenských vodcov, je zmena hry, ktorá priviedla svet k bodu zlomu. Buď využijeme tento moment maximálneho nebezpečenstva na dosiahnutie [...]

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,402
Celková čítanosť: 3856163x
Priemerná čítanosť článkov: 2750x

Autor blogu

Kategórie