Založ si blog

Svet je len piaď od nujkleárnej vojny!

Vo svete dochádza k nebezpečnej eskalácii udalostí, ktoré, ak sa nezastavia, rýchlo privedú svet až na pokraj jadrovej svetovej vojny. Uniknutý zvukový súbor nemeckých vojenských predstaviteľov konšpirujúcich okolo zvýšenej nemeckej úlohy vo vojenských operáciách – nielen na ukrajinskom území, ale aj v Rusku – výrazne zmenil situáciu a klamal tvrdeniam západných vodcov, že sa snažia vyhnúť priamej vojne s Ruskom.

Zdá sa, že posolstvo ešte nebolo pochopené, pretože rétorika o pretekoch v jadrovom zbrojení len pribúda, zdanlivo hluchá k nebezpečenstvu, ktoré predstavuje. Nový fínsky prezident Alexander Stubb povedal, že „Fínsko musí mať skutočný jadrový odstrašujúci prostriedok“, čo je krok, ktorý je v súčasnosti podľa fínskych zákonov zakázaný! Rusko znova a znova tvrdilo, že červené čiary existujú a nebudú váhať brániť sa!

Ako môžeme rozpoznať konšpiračné teórie

11.05.2024

Britská vláda vydala novú príručku aj pre všetkých prítomných poslancov, aby im pomohla odhaliť konšpiračné teórie! Čo znie jednoducho nádherne, však? Och, a pre prípad, že by niekoho z vás stále chytila ilúzia o straníckej politike, sprievodca má plnú podporu medzi stranami, tieňový vodca snemovne ho nazval „povinné čítanie“! Vedúca poslankyňa parlamentu [...]

Na západe začínajú fúkať nové vetry!

09.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching je teraz v Paríži na dvojdňovej ceste vrátane summitu s prezidentom Emmanuelom Macronom a ďalších stretnutí a podujatí. Ale ako to už býva, hosťujúci prezident napísal stanovisko uverejnené v najstarších francúzskych národných novinách, v ktorom predstavil tri návrhy: Po prvé, že vyhliadky, ktoré priniesli nadviazanie diplomatických [...]

Ničia samý základ medzinárodného práva!

08.05.2024

Zakladateľka Schillerovho inštitútu H. Zepp-LaRouche v úvodných poznámkach k svojmu týždennému internetovému vysielaniu Dialogue 3. apríla 2024 varovala pred dvojitým nebezpečenstvom sveta smerujúceho k jadrovej vojne a pred úmyselným zničením samotného medzinárodného práva, ktoré je jednou z posledných zostávajúcich hrádzí k takej vojne: “Bezpečnostná rada OSN je [...]

gaza

USA ponúkajú Izraelu 'cennú podporu', ak obmedzí vojenské operácie v Rafahu

12.05.2024 06:18

Izrael by sa podľa USA mal uchýliť skôr k obmedzeným operáciám, cieliť na lídrov Hamasu a ich likvidáciou dospieť k víťazstvu.

Andrea Kosecová, kováčka

Fascinuje ju oheň, špina a pot. Čierna od sadzí som najšťastnejšia na svete, hovorí mladá kováčka

12.05.2024 06:00

Nebojí sa práce, ktorá je vhodná skôr pre tvrdých chlapov. Umelecká kováčka Andrea Kosecová (30) je najšťastnejšia, keď ufúľaná môže tvoriť v rodinnej dielni. Dúfa, že jej diela budú tešiť ľudí aj o stovky rokov potom, ako tu už nebude.

national czechslovak museum library

Múzeum Čechov a Slovákov v USA má štedrých darcov, pomohli aj po záplavách. Aké sochy skrášlia jeho orloj?

12.05.2024 06:00

Múzeum v americkom štáte Iowa uchováva históriu českých a slovenských prisťahovalcov. V tomto roku oslavuje 50. výročie svojho založenia.

Žiaci / Telesná výchova / Telocvik /

Kto zvráti národnú tragédiu? Chýbajú učitelia fyziky aj informatiky, niektoré školy neodbornosť zamlčiavajú

12.05.2024 05:00

Kto bude učiť slovenské deti? Problém sa prehĺbi po roku 2025, upozorňujú odborníci.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,416
Celková čítanosť: 3904626x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie