Založ si blog

Putin zdôrazňuje formovanie nového sveta!

20. výročné stretnutie diskusného klubu Valdai sa koná od 2. do 5. októbra v Soči v Rusku, na ktorom sa zúčastní ale mnoho významných rečníkov na tému: Spravodlivá multipolarita: Ako zaobstarať bezpečnosť a rozvoj pre každého. Prezident V. Putin by mal vystúpiť v priebehu týždňa.

Podujatie odštartovalo úvodom predsedu a riaditeľov Valdajského klubu. Podľa súhrnov uvedených na webovej stránke Valdai, predseda A. Bystritskiy zdôraznil, že formovanie nového sveta, ktoré sa už deje pred našimi očami, neznamená úplné zmiznutie toho súčasného starého sveta!

Britský historik prof. Richard Sakwa moderoval panel a ako ďalší vystúpil. Spomenul rozsiahle geopolitické zmeny, ku ktorým už dochádza vo svete, a zmienil sa o BRICS a nových mocenských centrách, ktoré sa rozvíjajú: “Tento proces spôsobuje na Západe silný odpor, pretože podkopáva jeho dominanciu,“ povedal.

UK médiá súhlasia s pokusom o atentát!

16.05.2024

Západné mediálne spravodajstvo o pokuse o zabitie Roberta Fica bolo prinajmenšom zaujímavé. Fico bol spolu s Viktorom Orbánom disidentom, pokiaľ ide o líniu NATO voči Ukrajine. Novinár Glenn Greenwald napríklad poznamenal: „Vypočujte si túto správu Sky News o atentáte na R. Fica. Nielenže sa priblížujú k jej ospravedlneniu, pretože je proti pomoci pre Ukrajine, ale [...]

Apokalyptické dážde potápajú južnú Brazíliu

15.05.2024

Týždne neutíchajúcich dažďov urobili v Brazílii jednu z najhorších záplav za minulé desaťročia! A v južnom štáte, Rio Grande do Sul, je približne 80% regiónu pod vodou, najmenej 108 ľudí zomrelo a viac ako 100 je k štvrtku stále nezvestných. A podľa predpovedí je viac dažďa! Dopad na miestne komunity bol vážny. Daniel Jaramillo, ktorý žije v Canoas neďaleko Porto [...]

Putin pozdravuje 15. ročník KazanForum!

14.05.2024

Ruský prezident, Vladimir Putin, včera už pozdravil úvodný deň 15. medzinárodného ekonomického fóra, „Rusko-islamský svet: KazanForum“. No týždenného podujatia sa zúčastní viac ako 11 000 ľudí zastupujúcich 80 krajín. Aktivity a aj stretnutia siahajú od energetiky, poľnohospodárstva, výroby a iných ekonomických tém až po kultúru, šport, módu a cestovný [...]

noviny, denníky, Pravda

Vyhlásenie šéfredaktorov a šéfredaktoriek k atentátu na Roberta Fica

16.05.2024 13:15

Odsudzujeme útok na premiéra Roberta Fica. Útok na Roberta Fica je útokom na nás všetkých. Je to cesta nenávisti, ktorá nemôže ovládať Slovensko.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Dôchodkyňa naletela podvodníkom a prišla o 15-tisíc. Policajti vyzývajú na obozretnosť

16.05.2024 12:51

Uverila falošnej advokátke a "legende" o dopravnej nehode dcéry, ktorá mala zraziť chlapca.

PREMIÉR: Návšteva Maďarska

V Moskve zneužívajú atentát na Fica na propagandu. Dokonca radia slovenským vyšetrovateľom pozrieť sa na Zelenského

16.05.2024 12:30

Nenávisť niektorých západných štátov a pomsta ukrajinských tajných služieb - tieto konšpiračné teórie sa šíria v Rusku o pozadí atentátu.

novinari, Rooseveltova nemocnica

Množstvo novinárov a modliaci sa muž. Pred Rooseveltovou nemocnicou je stále rušno

16.05.2024 12:06

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyvolal rozruch nielen v našich končinách, ale na celom svete. Pred banskobystrickou nemocnicou sa zišli štáby z celého sveta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,420
Celková čítanosť: 3913423x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie