Založ si blog

V. Putin – nové fyzikálne princípy zbraní!

TASS citovala ruského prezidenta Vladka Putina, ktorý počas stretnutia s moderátormi relácie na 8. Východnom ekonomickom fóre povedal: “Ak sa pozrieme do bezpečnostnej sféry, bezpečnosť nám zaistia nové fyzikálne princípy zbraní akejkoľvek krajiny v blízkej historickej perspektíve. Ale veľmi dobre tomu rozumieme a dnes pracujeme na tom.”

Prezident uzatváral odpoveď na vyjadrenia V. Pirožkova, ktorý povedal, že moderoval reláciu na tému Technologický rozvoj Ruska: Dnešný vývoj zbraní založených na nových fyzikálnych princípoch zahŕňa použitie nových technológií a princípov činnosti, vysvetľuje TASS: takéto zbrane zahŕňajú laserové, ultrazvukové, rádiofrekvenčné a iné odvetvia.

Digitálna mena je o všetkých transakciach

12.05.2024

Aby digitálne meny centrálnych bánk už zneli vľúdnejšie, ich zástancovia opakovane používajú slovný výraz ‚finančná inklúzia’. Snažia sa nás presvedčiť, že svet potrebuje CBDC meny, aby sa aj tí, ktorí dnes nemajú bankový účet, mohli zapojiť do digitálnej ekonomiky bez toho, aby ten bankový účet potrebovali. Centrálni bankári nie sú ale vôbec príliš [...]

Ako môžeme rozpoznať konšpiračné teórie

11.05.2024

Britská vláda vydala novú príručku aj pre všetkých prítomných poslancov, aby im pomohla odhaliť konšpiračné teórie! Čo znie jednoducho nádherne, však? Och, a pre prípad, že by niekoho z vás stále chytila ilúzia o straníckej politike, sprievodca má plnú podporu medzi stranami, tieňový vodca snemovne ho nazval „povinné čítanie“! Vedúca poslankyňa parlamentu [...]

Na západe začínajú fúkať nové vetry!

09.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching je teraz v Paríži na dvojdňovej ceste vrátane summitu s prezidentom Emmanuelom Macronom a ďalších stretnutí a podujatí. Ale ako to už býva, hosťujúci prezident napísal stanovisko uverejnené v najstarších francúzskych národných novinách, v ktorom predstavil tri návrhy: Po prvé, že vyhliadky, ktoré priniesli nadviazanie diplomatických [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,417
Celková čítanosť: 3907097x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie