Založ si blog

Putin o poľskej ambícii na Ukrajine!

Ruský prezident Vladimir Putin počas verejnej časti zasadnutia Bezpečnostnej rady Ruskej federácie, zdanlivo venovanej rusko-africkým vzťahom, včera predniesol ďalšiu lekciu histórie, ktorá demonštruje, že korene dnešnej krízy nezačali 24. februára 2022, ale myslím, že by bolo vhodné vrátiť sa aj do obdobia niekoľkých svetových dejín na poučenie z 20. storočia. 

Putin povedal v reakcii na brífing pre Radu o poľských ambíciách na západnej Ukrajine, ktorý práve predniesol riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin. Putin poznamenal, že ofenzíva kyjevského režimu nikam neviedla napriek „kolosálnym zdrojom“, ktoré do nej globálne NATO napumpovalo. 

RF a Čína sa usilujú o lepšiu demokraciu! 

16.05.2024

Dezignovaný ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov už vystúpil 14. mája na plenárnom zasadnutí Rady federácie v rámci ratifikačného procesu pre seba, a aj ďalších nominantov prezidenta Putina do jeho nového kabinetu. Podľa agentúry TASS Lavrov senátorom povedal, že RF a Čína chcú byť v čele nastolenia skutočne demokratického svetového poriadku, zatiaľ čo [...]

UK médiá súhlasia s pokusom o atentát!

16.05.2024

Západné mediálne spravodajstvo o pokuse o zabitie Roberta Fica bolo prinajmenšom zaujímavé. Fico bol spolu s Viktorom Orbánom disidentom, pokiaľ ide o líniu NATO voči Ukrajine. Novinár Glenn Greenwald napríklad poznamenal: „Vypočujte si túto správu Sky News o atentáte na R. Fica. Nielenže sa priblížujú k jej ospravedlneniu, pretože je proti pomoci pre Ukrajine, ale [...]

Apokalyptické dážde potápajú južnú Brazíliu

15.05.2024

Týždne neutíchajúcich dažďov urobili v Brazílii jednu z najhorších záplav za minulé desaťročia! A v južnom štáte, Rio Grande do Sul, je približne 80% regiónu pod vodou, najmenej 108 ľudí zomrelo a viac ako 100 je k štvrtku stále nezvestných. A podľa predpovedí je viac dažďa! Dopad na miestne komunity bol vážny. Daniel Jaramillo, ktorý žije v Canoas neďaleko Porto [...]

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Ararat Mirzoyan, Džejhun Bajramov, arménsko, azerbajdžan

Arménsko a Azerbajdžan sa dohodli na sporných úsekoch spoločnej hranice

16.05.2024 18:50

Cieľom dohody je vytýčenie hranice na sporných úsekoch s "právne platnou medzirepublikovou hranicou, ktorá existovala v Sovietskom zväze v čase jeho rozpadu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,421
Celková čítanosť: 3913899x
Priemerná čítanosť článkov: 2754x

Autor blogu

Kategórie