Založ si blog

Geniálne nápady Britských stúpencov!

Kráľovský inštitút pre zjednotené služby (kr. RUSI), vydal výzvu pre nevyzpytateľné západné mysle, aby prišli s kreatívnymi a geniálnymi návrhmi, ako najlepšie ukradnúť zmrazené ruské aktíva a odovzdať ich Ukrajine, pod názvom: Od zmrazenia po zabavenie: sú potrebné kreativita a nuansy!

Značná kreativita bude potrebná na vytvorenie schémy, no dostatočne robustnej, aby odolala celej kontrole z rôznych právnych, morálnych a ľudských práv! Tak uznáva tím RUSI. USA, Kanada a EÚ už pracujú na ohýbaní zákonov, aby sa tak stalo, ale zatiaľ sa úsilie sústreďuje na zabavenie aktív ruských oligarchov, a nie ešte na aktíva centrálnej banky Bank of Russia, ktoré ponúkajú viac získovú návratnosť, sťažuje sa RUSI.

RUSI je však podporovaná politikmi, ktorí ale venujú väčšiu pozornosť „obchádzaniu sankcií“ ako „legálnemu“ spôsobu zhabania majetku. EÚ aj USA navrhujú legislatívne zmeny, aby sa obchádzanie sankcií stalo trestným činom, a teda ale prostriedkom na spustenie postupov zhabania. To bolo navrhnuté v májovej Smernici o vymáhaní a konfiškácii majetku v EÚ!

Ale ak by bola prijatá, autori sú nadšení, že potom by bol únik trestným činom vo všetkých členských štátoch EÚ, pričom v súčasnosti je to len prípad asi 12 krajín EÚ krajín. Táto dvojica kreatívne analyzuje túto záležitosť a verí, že odovzdanie peňazí získaných z pokút za obchádzanie sankcií Ukrajine by bolo úplne prijateľné!

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,407
Celková čítanosť: 3878692x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie