Založ si blog

Staré choroby sa vracajú – s pomstou!

A s nimi aj nové! Skoro pred asi viac ako štyridsiatimi rokmi sa choroby ako malária, horúčka denge aj žltá zimnica, spôsobené prenášaním hmyzom, podarilo na väčšine miest na zemi úplne vyhladiť. To sa ale len zdalo.
Pretože dnes sa stalo niečo neočakávané. Tieto choroby a iné životu nebezpečné sa začínajú vracať – s pomstou! Prečo to tak môžeme s určitosťou konštatovať a prečo sa tieto choroby začali znovu objavovať? Odpovedá na to kniha Komár slovom ´nedôslednosť´! Zvlášť v chudobných rodinách sa používanie liekov proti horecitovaným chorobám prestalo, akonáhle začali ustupovať príznaky chorôb, s nádejou, že im poslúžia v budúcnosti. A výsledok tohoto nedôsledného prístupu k liečbe, silnejšie mikróby v tele človeka prežili a stali sa časom odolnejšie voči tým istým liekom!
Tie isté mikróby sa stali časom odolnejšie proti insekticídom, tak ako proti liekom, spolu so zmenami v podnebí aj v spoločnosti. Ktovie, aké ´skryté´ mikróby prinášajú so sebou imigranti, ktorí nie sú dôkladne zdravotne prešetrení?

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,407
Celková čítanosť: 3878151x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie