Založ si blog

USA označili Čínu za strategickú hrozbu!

Admirál označil Čínu za strategickú hrozbu pre medzinárodný poriadok založený na pravidlách, podľa tajomníka obrany Marka Espera, ktorý včera dokončil svoje rozsiahlé tichomorské turné prejavom na palube bitevnej lode USS Missouri počas slávnostného ceremoniálu pri príležitosti 75. výročia oficiálnej kapitulácie Japonska na konci druhej svetovej vojny.

Okrem ocenenia niekoľkých preživších veteránov z tohto konfliktu bol Esperov prejav zahaleným útokom na Čínu ako hrozba pre poriadok založený na pravidlách, ktorý USA vytvorili už počas desaťročí po druhej svetovej vojne. Tajomník Esper v skutočnosti nikdy nepomenoval Čínu, ale admirál P. Davidson, veliteľ amerického indicko-tichomorského velenia áno!

Global Times zase uviedol čínskeho vojenského experta na jadrovú stratégiu pána Songa Zhongpinga, podľa ktorého Čína skutočne rozvíja svoj jadrový arzenál, ale snahu vedú USA. ‚V minulosti Čína nepotrebovala príliš veľa nukleárnych hlavíc. Ale teraz, ak Čína nebude mať dostatok jadrového odstrašenia, budú USA agresívnejšie poškodzovať čínske záujmy‘, uviedol.

Druhého nemenovaného experta citoval Global Times: ‚Hoci čínsky jadrový arzenál nie je taký veľký ako USA, poskytoval účinné odstrašujúce prostriedky. To, či Čína zvýši svoje jadrové hlavice, závisí od rozsahu hrozby, ktorú USA už predstavujú pre čínsku národnú bezpečnosť. Niektorí ignoranti a arogantní americkí politici netušia, aká mocná je Čína’!

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,407
Celková čítanosť: 3878367x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie