Založ si blog

Koronavírus bráni používať hotovosť!

Prebiehajúce šírenie koronavírusu núti inštitúcie po celom svete, aby prehodnotili jeden obzvlášť zárodočný povrch, ktorý sa väčšina spotrebiteľov každý deň dotýka: hotovosť. Podľa agentúry Reuters v piatok vyhlásila centrálna banka Južnej Kórey, že vyraďuje z obehu všetky bankovky na dva týždne – a niektoré spaľuje – aby znížila šírenie vírusu. 

Vychádza z rozsiahlej iniciatívy Číny v oblasti veľmi hĺbkového čistenia potenciálne koronavírusom infikovaných peňazí ultrafialovým svetlom a vysokými teplotami a v niektorých prípadoch ich zničením. Spracované peniaze pochádzajú z vysoko rizikových oblastí infekcie, ako sú napríklad z nemocnice.

Medzitým múzeum Louvre v Paríži tento týždeň zakázalo hotovosť počas prepuknutia choroby. Podľa agentúry Associated Press bolo jej rozhodnutie akceptovať iba platby kreditnou kartou súčasťou snahy, aby sa zamestnanci cítili pohodlnejšie pri možnom návrate do práce.

Obavy z hotovosti prichádzajú s tým, ako sa celosvetový počet ľudí infikovaných koronavírusom blíži k 100 000, väčšinou v Číne. Podľa prieskumu Aaron Press z výskumnej spoločnosti IDC môže prepuknutie choroby viesť k prijatiu mobilných platieb, čo je novšia technológia, ktorá v USA dlho zaostáva za svetom!

Veľký reset – globalisti preberajú vládu!

05.05.2024

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, a možno už zakrátko, nebudeme vlastniť absolútne nič, ale bude sa nám to páčiť a budeme šťastní, podľa totalitných režimov a globalistov Hlbokého Štátu presadzujú to, čo volajú Veľký reset! Budeme tiež bez súkromia, hovoria. Všetko sa zmení. A predsa, zástancovia tejto komunisticko-feudalistickej vízie budúcnosti — [...]

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,411
Celková čítanosť: 3888752x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie