Založ si blog

Trump hovoril pravdu o FEDu!

Prezident Trump mal pravdu, keď bol Federálny rezervný systém v roku 2018 príliš zákerný s menovou politikou. Teraz má pravdu, keď naznačuje, že Fed by sa mal uvoľňovať agresívnejšie.

Aby bolo jasné, Fed správne zvýšil sadzby a pokúsil sa o normalizáciu súvahy, tempo obidvoch operácií bolo príliš agresívne. Už v polovici roku 2018 bolo jasné, že trhy signalizujú, že politiky FEDu zabíjajú rast.

Dovoľte uviesť len jeden príklad. Vďaka mnohým priemyselným použitiam je meď mimoriadne citlivá na hospodársky rast. Keď sa ekonomický rast zrýchľuje, meď stúpa. Keď ekonomický rast spomaľuje, meď klesá.

Keď však Fed začal svoj agresívny harmonogram zvyšovania sadzieb spolu s normalizáciou súvahy, meď vstúpila do prudkého klesajúceho trendu! Bolo jasné, že Fed zabíja hospodársky rast!

Ako to FED nedokázal vidieť, je záhadou, pretože tento druh kolapsu sa odohrával vo viacerých sektoroch, ktoré súviseli s rastom (meď, oceľ, priemysel atď.). Alebo to bolo náročky urobené Londýnom?

 

Veľký reset – globalisti preberajú vládu!

05.05.2024

V nie príliš vzdialenej budúcnosti, a možno už zakrátko, nebudeme vlastniť absolútne nič, ale bude sa nám to páčiť a budeme šťastní, podľa totalitných režimov a globalistov Hlbokého Štátu presadzujú to, čo volajú Veľký reset! Budeme tiež bez súkromia, hovoria. Všetko sa zmení. A predsa, zástancovia tejto komunisticko-feudalistickej vízie budúcnosti — [...]

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

čína, Rusko, Nemecko

Terčom sú Ukrajina a Taiwan. Učia sa Čína a Rusko, ako spolu bojovať v kyberpriestore?

06.05.2024 06:00

Experti naznačujú, že v kyberpriestore vidia spoluprácu Pekingu a Moskvy. Ukrajina a Taiwan s tým majú skúsenosti.

Jozef Štajer, exstarosta, Telgárt

Záhadná abdikácia starostu v Telgárte: Náhle odišiel a zanechal po sebe len list

06.05.2024 06:00

Mal toho „plné zuby“? Kontajnerové mestečko v Telgárte, kde od novembra žije viac ako stovka osadníkov, má stále problémy. Práve to by mal byť dôvod, prečo starosta odstúpil.

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,411
Celková čítanosť: 3889669x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie