Založ si blog

Prvé prikázanie so sľubom!

Pod slovom ‘prikázanie’ v mysli kresťanských uctievateľov nášho Stvoriteľa sa v ich mysliach vynoria hlavne desať prikázaní, ktoré Stvoriteľ cez svojho vyvoleného služobníka, Mojžiša, dal svojmu vyvolenému národu Izraelu, prikázania, ktoré až dodnes si väčšina kresťanov váži.

Zaujímavé, že len jedno z nich má sľub, že ak ho jeho uctievalelia budú dodoržiavať, ‘bude sa im dobre dariť a zotrvajú djho (poprípade navždy) na (rajskej) zemi! Ctiť si svojho otca a svoju matku, ktorí dali život novorodeniatku je základnou podmienkou života a preukázanie jeho ocenenia!

Toto ‚prvé prikázanie so sľubom’ ale nadobudne nový a celosvetovo rozšírený význam v po-armagedonskom veku na rajskej Zemi! V proroctve Izaiáša nachádzame prorocké slová vzťahujúce sa na Božieho syna, Ježiša Krista a jeho novú úlohu v Božom predsavzatí:

‘Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám bol daný; a na pleciach bude mať kniežacie panstvo. A jeho meno bude znieť: Obdivuhodný radca, Mocný boh, Večný otec, Knieža pokoja’. Ježiš získal legálne toto postavenie vykúpením svojou smrťou umierajúce ľudstvo!

Nahradil Adama, ktorý keby uposlúchol prikázanie svojho Stvoriteľa ohľadne stromu ‘poznania dobrého a zlého’, pokračoval by ako ‘večný otec’ celého ľudstva. Na druhej strane 144 000 pomazaých bratov Ježiša Krista budú tvoriť Ježišovu nebeskú manželku a ‘matku’ žijúcich na rajskej Zemi.

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Ozbrojené skupiny v Gaze ukradli z pobočiek banky 70 miliónov dolárov

04.05.2024 14:55

Palestínska banka, založená v roku 1960, je hlavnou finančnou inštitúciou v Pásme Gazy.

Zuzana Dolinková

Dolinková nevidí dôvod na jej odvolávanie. Avizovala nové benefity od poisťovní, možno aj na zuby

04.05.2024 14:30, aktualizované: 15:07

Rezort zdravotníctva podľa nej neprevzala v dobrom stave po minulej vláde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,410
Celková čítanosť: 3886909x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie