Založ si blog

Múdrosť a porozumenie je tajomstvo!

V živote ľudia často čelia ťažkým situáciam, v ktorých je len veľmi problematické a skoro nemožné získať pravdivé rady na dobré praktické rozhodnutia! Lebo život je veľmi zložitý a často záleží na mnohých neočakávaných situáciach, v ktorých sa osoba predtým ešte nikdy neocitla!

Vzdelaní ľudia, intelektuáli, filozofovia a znalci sú schopní dať ľuďom nekonečné rady, ale často za veľmi vysokú cenu! A tá cena môže byť vo forme paňazí, ťažko zarobených alebo vo forme negatívnych skúseností, ktoré sa v živote opakovať vôbec nemusia, ale v tomto svete sa budú! 

Kde môže človek získať praktické porozumenie a múdrosť? Kniha-kníh informuje: ‚Múdry bude počúvať a prijme viac poučenia, a človek s porozumením, ten získava obratné vedenie’! A na čom záleží pravá múdrosť? Na získaní tej istej sily, ktorá bola potrebná na napísanie biblického verša!

Horecitovaný biblický verš bol napísaný pod inšpiráciou Božieho svätého ducha alebo Božej dynamickej sily! Preto na získanie pravej múdrosti a porozumenia je potrebná tá istá dynamická sila Stvoriteľa, ktorá sa získa poslušnosťou k učeniu Stvoriteľovho syna a žitiu podľa jeho Zákona.

Vidia deti v Gaze USA ako maják nádeje?

04.05.2024

Keď sa dnešný deň chýli ku koncu, americký prezident Joe Biden a republikáni USA Snemovne reprezentantov a s predsedom Snemovne reprezentantov M. Johnsonom sú zomknutí v škaredom objatí, ktoré americkému elektorátu neponúka nič podstatné, iba chorý vtip o rozdrvení demokracie! V mene zastavenia údajne násilných, antisemitských demonštrantov. To je ale to, čo sprevádza [...]

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Zuzana Dolinková

Dolinková: Pacienti budú mať od poisťovní nové benefity, možno aj u zubárov

04.05.2024 14:30

S návrhom však musia prísť zdravotné poisťovne, podotkla ministerka zdravotníctva.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,410
Celková čítanosť: 3886792x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie