Založ si blog

Väčšie zázraky ako v 1. storočí

Je možné, že dnes žijeme v čase väčších zázrakov ako v prvom storočí? Áno, podľa slov Ježiša Krista svojim apoštolom v prvom storočí, keď im povedal: ´Pravdivo vám hovorím: Kto prejavuje vieru vo mňa, ten bude tiež konať skutky, ktoré ja konám a bude konať väčšie skutky ako tieto, lebo ja odchádzam k Otcovi´.

Na ilustráciu týchto pravdivých slov najväčšieho muža, ktorý kedy žil, pripomeňme si situáciu v prvom storočí, keď jeho učeníci veslovali asi päť–šesť kilometrov od brehu jazera, zbadali Ježiša kráčať po mori a približovať sa k člnu a začali sa báť! Ale Peter sa ho opýtal, či aj on môže ako Ježiš ísť po vode.

Nato mu Ježiš odpovedal: ´Poďˇ! Ale keď Peter zostúpil z člna a začal kráčať po vode smerom k Ježišovi, no keď sa pozrel na búrku, naľakal sa a ako začal klesať, vykríkol: Pane, zachráň ma! Ježiš ihneď vystrel ruku, chytil ho a povedal mu: Ty maloverný, prečo si zapochyboval´? Aká lekcia dnes pre nás?

Vietor a vlny môžeme prirovnať ku skúškam a tiež pokušeniam, ktoré ako kresťania zažívame v často náročných situáciach dnešného života! Aj my by sme sa, obrazne povedané, mohli začať topiť v dnešnom oceáne rozbúrenej ľudskej spoločnosti, keby sme sa pozerali na problémy, ktoré sa na nás valia, a zmocnili by sa nás pochybnosti!

Z Petrovej skúsenosti vidíme, že keď sa začneme zameriavať na nesprávne veci života, naša viera môže zoslabnúť veľmi rýchlo a aj my sa môžeme začať ´topiť v tom mori ľudskej nedokonalosti´. Na druhej strane, keď naša viera je silná, môžeme, obrazne povedané, kráčať po vlnách dnešnej ´rozbúrenej ľudskej spoločnosti´.

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3873156x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie