Založ si blog

Sami si volíme koho sme otrokmi

Skoro vždy, keď sa vysloví slovo otrok, v mysliach ľudí sa vynorí predstva krutej nadvlády, útlaku a zároveň nespravodlivého zaobchádzania. Lenže význam výrazu otroctvo v biblickom zmysle, v ktorom sú kresťania, je celkom iný!

V prvom rade, kvázi matematicky vzorec pre titulnú vetu sú biblické inšpirované slová apoštola Pavla, ktorý to vysvetlil takto: ´Ste jeho otrokmi, lebo ho poslúchate´! Alebo je to hriech, poslušnosť, osoba, organizácia, či čokoľvek, čo má s nami do činenia. V Svätých Písmach sa o otroctve v spojení s kresťanmi hovorí, že sa to vzťahuje na ochotnú službu milujúcemu Otcovi. Zoberme si taký praktický príklad. O dieťaťu, ktoré je poslušné a plne oddané svojim rodičom, lebo sa oň s láskou starajú a vzdelávajú ho primeraným spôsobom, aby bolo pripravené do života a vystríhalo sa jeho všetkým nebezpečenstvám, by sme asi sotva hovorili, že je ich otrokom! Presne tak je to aj s následovníkmi Božieho Syna v tomto dnešnom nespravodlivom svete.

A v praktickom každodennom živote je to presne tak, či si to ľudia uvedomujú alebo nie. Všetci sme dostali slobodnú vôľu následovať a poslúchať koho si zvolíme. Otázka je, či tomu venujeme dostatočnú pozornosť, lebo každý máme tú istú zodpovednosť, uistiť sa o tom, ako vedieme svoj vlastný život.

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

MZV: Premiér navštívil ministerstvo

Blanár: Naše členstvo v EÚ je pre krajinu úspešný príbeh. Na rozvoj sme dostali takmer 28 miliárd eur

02.05.2024 12:05

Slovensko podporuje vstup Ukrajiny do Únie, podľa Fica by mala vstúpiť hneď po splnení podmienok, povedal premiér Fico.

Libanon, Ursula von der Leyenová, Najib Mikati, Nikos Christodoulides

EÚ poskytne Libanonu jednu miliardu eur, Leyenová chce riešiť problémy s migráciou

02.05.2024 11:44

V Libanone tiež žije približne 210 000 palestínskych a 1,5 milióna sýrskych utečencov. To vyvoláva obavy, že regionálna nestabilita by mohla spustiť utečeneckú vlnu smerujúcu do Európy práve cez Cyprus.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Protesty, hádky aj bitky: Gruzínsky parlament podporil kontroverzný zákon o zahraničných agentoch

02.05.2024 11:22

Opozičný zákonodarca Beqa Liluašvili počas stredajšieho rokovania naživo vysielal z rokovacej sály parlamentu. Na videu vidno, ako poslanci kričia a fyzicky sa navzájom konfrontujú.

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52, aktualizované: 12:18

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,408
Celková čítanosť: 3882996x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie