Založ si blog

Význam jedenia zo ´stromu poznania´

Väčšina kresťanov na celom svete pozná biblický zákaz Stvoriteľa Adama a Evy nejesť zo ´stromu poznania´. Väčšina z nich ale nechápe správne význam komunikácie zákazu jedenia len z jedného stromu záhrady, pretože im bolo napred povedané, že ´z každého stromu záhrady smiete jesť do sýtosti´ a ešte predtým, že Stvoriteľ ´dal, aby vyrástol zo zeme každý strom žiadúci na pohľad a dobrý na jedenie a aj strom života uprostred záhrady´.

Predtým, ako sa budem len krátko venovať tejto téme, by som chcel spomenúť osobný príklad z môjho štúdia matematiky. Určité skúsenosti si človek pamätá celý život, lebo sa mu ´vrezali´ hlboko do pamäti. Pri rozoberaní akéhokoľvek matematického problému ak došlo k situácii, že sa zdalo, že problém sa zdá nerozluštiteľný, profesorka matematiky nám vždy s úsmevom radila: ´Vráťme sa na samý začiatok a postupujme pekne pomaly, ale isto, podľa vzorca´. Pravdaže, s takou rozumnou myšlienkou a jej životnou skúsenosťou, problém sa takým spôsobom vždy vyriešil.

Tak isto, aby ľudstvo dnes správne pochopilo zákaz Stvoriteľa ´nejesť zo stromu poznania dobrého i zlého, ktorý bol uprostred záhrady´, ale mohli jesť z každého stromu záhrady ´žiadúci na pohľad a dobrý na jedenie a aj zo stromu života´, potrebuje sa vrátiť na samý začiatok a rozumne porozmýšľať o tom, čo vlastne Stvoriteľ  komunikoval svojim dokonalým inteligentným pozemským tvorom, svojim deťom, a aký význam to malo mať nielen pre nich, ale aj pre ich potomstvo!

Všimnime si najprv, že Boh im zakázal jesť len z jedného stromu záhrady! Ani Adamovi, ani Eve nepôsobovalo toto obmedzenie žiadne ťažkosti, pretože mohli jesť plody všetkých ostatných stromov v záhrade. Navyše tento zákaz im nepripisoval nič nesprávne ani ich neoberal o ich dôstojnosť! Keby im bol Boh zakázal pohlavný styk so zvieratami, vraždu alebo iné zlé veci, niekto by mohol tvrdiť, že dokonalí ľudia mali akési prízemné sklony, ktoré bolo treba držať pod kontrolou! Ale nič také v dokonalých bytostiach neexistovalo! Navyše, jedenie bolo prirodzené a dobré.

Ani im nebol zakázaný pohlavný styk, ako to väčšina z nich dnes myslí! Takáto myšlienka nemá v Biblii žiadne opodstatnenie! Už na samom začiatku im bolo povedané, aby boli plodní a rozmnožili sa a naplnili celú Zem. Určite by nebolo logické prikázať im, aby porušili zákon a potom ich za to odsúdiť na smrť! Okrem toho, Eva, ľstivo a podlo oklamaná Diablom, jedla zo stromu prvá a svojmu manželovi Adamovi dala z neho jesť až neskôr. Z toho sa dá logicky usúdiť, že ich hriech nebol pohlavný styk, ale opovážlivý pokus o morálnu nezávislosť a o sebaurčenie, tak ako to už pred nimi urobil náš Najväčší Nepriateľ!

Prezident V. Putin navštívi Čínu v máji

03.05.2024

Ruský prezident Vladimir Putin 25. apríla povedal, že má v pláne navštíviť Čínu v máji, čo môže byť jeho prvá zahraničná cesta, odkedy 18. marca vyhral znovuzvolenie za prezidenta RF. USA a Briti sa pokúšajú rozbiť úzky vzťah medzi Ruskom a Čínou! Ale najmä ich ekonomický vzťah, v rámci ktorého Čína dodáva do Ruska veľké objemy obrábacích strojov, [...]

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,409
Celková čítanosť: 3884364x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie