Založ si blog

Prečo niektorí veria v Stvoriteľa

Väčšina ľudí na celom svete, v každej kultúre i náboženstve, so svojimi návykmi, tradíciami a názormi prijíma národné tradície ako niečo normálne, ako niečo, čo je skutočnou časťou aj ich osobného života.

Len niektorí, zvyčajne len malá menšina, vzdelaní, ale aj nie tak vzdelaní, vo svojom živote v určitom čase zrelosti sa začínajú pýtať otázky, ktoré sa týkajú zmyslu života a zároveň jeho budúcnosti.

Zoberme si príklad jedného vedca, profesora, teoretického fyzika, ktorý, podľa jeho slov ´sa snaží nájsť z hľadiska termodynamiky prijateľné vysvetlenie javu známeho pod názvom kolaps jadra, čo je mechanizmus rastu hviezdy´.

V skutočnosti on nie je jediný vedec vo svojom obore, ktorý sa snaží získať odpovede na otázky ohľadne nášho života a jeho významu. Je viac vedcov a tiež vo všetkých vedeckých disciplínach vedy, ktorí sa pýtajú podobné otázky.

Horeuvedený profesor skúma tiež zložitosť v sekvenciách DNA. Podľa jeho vedeckého i profesionálneho názoru ´život je príliš komplikovaný na to, aby mohol vzniknúť len tak náhodou´ Pokračuje: ´Zoberte si to obrovské množstvo informácií v molekule DNA.

Matematická pravdepodobnosť náhodného vzniku čo len jediného chromozómu je menej ako 1 ku 9 biliónom, čo je tak málo, že takú náhodu môžeme považovať za nereálnu´. K akému názoru prispel tento seriózny vedec vo svojom obore?

´Podľa môjho názoru je nezmysel veriť, že neriadené sily boli schopné stvoriť nie iba jeden chromozóm, ale všetku tú úžasnú zložitosť v živých tvoroch, od mikroskopickej úrovne po pohyby obrovských hmlovín vo vesmíre´! Jeho záver:

´Silne na mňa pôsobí elegantná jednoduchosť zákonov, ktorými sa riadi mikroskopický život až po obrovské hmloviny vo vesmíre. Tieto zákony nie sú pre mňa len dielom geniálneho Matematika. Pre mňa sú podpisom geniálneho Umelca!

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

Zrútenie diaľnice

V čínskej v provincii Kuang-tung sa zrútila diaľnica, zomrelo najmenej 19 ľudí

01.05.2024 09:18

Po kolapse 17,9-metrového úseku diaľnice spadlo dole 18 áut.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,408
Celková čítanosť: 3881529x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie