Založ si blog

Drogy v cyclistike vyše 100-ročné

Cyclistika je najsledovanejšou športovou udalosťou na svete hneď po olympijských hrách a majstrovstvách sveta vo futbale!

Keď si organizátori Tour de France chceli udržať záujem verejnosti o preteky, museli prichádzať každý rok s niečím zakaždým novým.

1. júla 1903 o 15.16 hodine sa 60 profesionálnych a amatérskych cyklistov vydalo z Paríža na trojtýždňovú 2428-kilometrovú Tour de France.

Cyklisti nesmeli prijať technickú pomoc inde ako na kontrolných stanovištiach. A tak keď sa im 20-kilogramový bicykel pokazil, museli si ho opraviť sami!

Víťazstvo je väčšinou výsledkom kolektívneho úsilia. Obyčajne štartuje 20 družstiev profesionálov, pričom v každom je deväť jazdcov.

Vyhrať Tour de France viac ako raz je pozoruhodný výkon. Dodnes štyria jazdci vyhrali po päťkrát: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault a Miguel Indurain.

Zo všetkých foriem podvádzania zostal ako pliaga cyklistiky doping! V priebehu desaťročí bolo niekoľko podozrivých nehôd pripísaných na vrub drogám.

Napriek problémom športovci nestratili nič zo zápalu a nadšenia pre tieto preteky. Texasan Lance Armstrong, štvornásobný víťaz, v roku 1903, vyhlásil:

´TdF má povesť, históriu, štýl, čo nemôžu dosiahnuť žiadne iné preteky. Nech sa stane čokoľvek, nikdy to nebudú len jedny z mnohých pretekov´!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3870906x
Priemerná čítanosť článkov: 2755x

Autor blogu

Kategórie