Založ si blog

DE ako prvé evakuuje ľudí z Libanonu!

Nemecko ako prvé evakuuje občanov z Libanonu na vojenskom dopravnom lietadle. Tak sa Nemecko aj stalo prvou západnou krajinou, ktorá v rámci rýchlo sa zhoršujúcej bezpečnostnej situácie iniciovala núdzovú evakuáciu svojich občanov z Libanonu pomocou vojenských dopravných lietadiel.

Z medzinárodného letiska v Bejrúte odletelo v pondelok približne 110 pasažierov pri prvom lete lietadlom A321 nemeckého letectva. V skupine boli diplomati a nepodstatní zamestnanci nemeckého veľvyslanectva, ako aj ich rodiny. Na tomto prvom lete boli aj nemeckí občania, ktorí mali zdravotné problémy.

Ako sa Ukrajinskí vojaci skutočne pomýlili!

30.09.2024

Súdiac podľa fotografií a krátkych videí a jeho piatkového stretnutia s prezidentom Trumpom v New Yorku, ukrajinský vodca Vladimir Zelenskyj mal zlý deň. Jeho deň by bol o niečo horší, keby si prečítal nižšie uvedenú analýzu svojho doterajšieho vedenia vojny od jedného z najlepších pseudonymných vojenských analytikov na X, „Armchair Warlord“. Z tohto a ďalších [...]

Bude jadrová doktrína Ruska pre mier?

28.09.2024

Ruskom navrhovaná nová jadrová doktrína, ktorú včera predstavil prezident Vladimir Putin, je ale zameraná priamo na prevládajúcu fantáziu „anglosféry“, že môžu použiť jadrové vydieranie proti Rusku, čím by boli rakety stále bližšie k dosahu Moskvy, ale nepredstavovali žiadne riziko pre Londýn alebo Washington! Moskva v tejto fantázii má hrať spolu s naratívom, že [...]

Sergej Lavrov: kde je Západ – tam je kríza!

26.09.2024

Minister zahraničných vecí Ruskej Federácie, Sergej Lavrov, mal v predvečer Valného zhromaždenia OSN v rozhovore pre agentúru TASS o politike vychádzajúcej zo Západu niekoľko možností: “Víťazstvo RF na A] je potrebné! Nerozumejú žiadnemu inému jazyku. Toto víťazstvo bude absolútne naše, o tom nepochybujeme! Vždy keď sa Západ angažuje ako hlavný „opravár“, [...]

Izrael, Irán, Blízky východ, Teherán, Hasan Nasralláh

Izrael pokračoval v úderoch v Bejrúte. Netanjahu: Irán za svoju chybu zaplatí

02.10.2024 06:10

Izrael po utorňajšom iránskom raketovom útoku v noci na stredu opäť zaútočil na ciele Hizballáhu v libanonskej metropole Bejrút.

Prostitútka, prostitúcia

Z verejného domu do ilegality? V Nemecku chcú zakázať prostitúciu

02.10.2024 06:00

Kresťanskí demokrati navrhujú zákaz verejných domov aj pouličnej prostitúcie. Každý, kto by platil za sex, by sa stal páchateľom.

fico, šimečka

Kým Smer po roku stagnuje, Hlas zastavil pokles: Šimečkovi pomohol aj Fico, Danko bojuje s Republikou

02.10.2024 06:00

Rastú aj mimoparlamentní Demokrati či Maďari, no ich rast je obmedzený. Prekvapiť môže stále aj Igor Matovič. Ako hodnotia rok po voľbách sociológovia?

ZSSK

Železnice 21. storočia: ZSSK investuje do moderných služieb a hľadá nové talenty

02.10.2024 00:00

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) predstavila ambiciózny plán modernizácie, ktorý má premeniť cestovanie vlakom na Slovensku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,517
Celková čítanosť: 4221609x
Priemerná čítanosť článkov: 2783x

Autor blogu

Kategórie