Založ si blog

Briti – ako presvedčiť ľudstvo jesť hmyz?

Vládou podporované výskumné centrum vo Veľkej Británii sa chystá použiť „techniky pošťuchovania“ s cieľom povzbudiť verejnosť, aby si vo svojej strave osvojila potraviny na báze hmyzu a iných alternatívnych bielkovin.

Národné inovačné centrum pre alternatívne proteíny (NAPIC), ktoré sa má otvoriť na Univerzite v Leedse v severnom Anglicku a ktoré má byť financované Britským vedným výskumom a inováciami (UKRI), bude skúmať jemné metódy na podporu „alternatív mäsa“.

RF v OSN varuje NATO pred dôsledkami!

16.09.2024

Rusko v OSN varuje NATO pred dôsledkami, aby Ukrajine umožnili útoky rakiet na vzdialenostného doletu! Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia v piatok na pôde Bezpečnostnej rady OSN povedal, že ak západné krajiny povolia Ukrajine viesť útoky na veľké vzdialenosti v Rusku, potom krajiny NATO „vedú priamu vojnu s Ruskom“: “Fakty sú také, že NATO bude priamou stranou [...]

USA vynakladajú miliardy na zničenie EÚ!

15.09.2024

Ministerstvo obrany Spojených štátov amerických mieni začať spolupracovať s istou americkou spoločnosťou v oblasti výskumu vplyvu jadrových zbraní na EÚ agrosektor. Kontrakt zahŕňa rozšírenie rozsahu modelovania takýchto situácií do krajín východnej Európy vrátane Ruska. Podľa RIA Novosti je dodávateľ povinný použiť softvér a počítačový kód na rozšírenie [...]

Nemecko pozastavuje Schengen v celej EÚ!

13.09.2024

Prvýkrát v histórii EÚ je Nemecko na čele pozastavenia imigrácie. Nasledovať budú ďalšie krajiny v EÚ. Schengenský priestor je oblasť, čo zahŕňaje 29 európskych krajín, ktoré oficiálne zrušili hraničné kontroly na svojich vzájomných hraniciach. Jej výsosť, kancelárka Angela Merkelová utrpela v nedeľu v nemeckých krajinských voľbách potupnú prehru. Merkelová sa [...]

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,506
Celková čítanosť: 4188646x
Priemerná čítanosť článkov: 2781x

Autor blogu

Kategórie