Založ si blog

Možno začínajú prichádzať lepšie dni!

Dvere do novej epochy dejín sa začínajú otvárať prívalom politického aktivizmu, a diplomatickej práce a tiež plánovania novej paradigmy. A v Kalifornii mladí aktivisti požadujúci prímerie v Gaze už zaútočili na ročný kalifornský zjazd Demokratickej strany, čím podujatie na zvyšok dňa prerušili. 

Stalo sa tak po veľkom proteste, ktorý zablokoval most San Francisco Bay Bridge výzvami na prímerie. Skupina ministrov zahraničných vecí arabských moslimských krajín a organizácií mieri do Pekingu na stretnutia v pondelok a utorok, aby spolu prediskutovali prímerie a úplné vyriešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu. 

Toto je len prvé z niekoľkých hlavných miest v Spojených Štátoch Amerických a pravdepodobne aj sveta, ktoré diplomati skoro navštívia na svojej rozšírenej misii. Začínajú sa obávať správy, že Izrael spolu s Hamasom sú zapojené do rokovaní o prerušení bojov a čiastočnej výmene rukojemníkov. Len čas ukáže čo sa stane!

Budúcnosť bude produktom našej voľby!

01.05.2024

Dnes sa nachádzame v čase dramatických zmien, keď ľudstvo v blízkej budúcnosti čelí rozhodnutiam, ktorých dôsledky budú pociťovať celé generácie. Dotiahne anglo-americké NATO svoje zúčtovanie s Ruskom až na pokraj a dostane nás na pokraj termonukleárnej priepasti? Čo bude robiť Benjamin Netanjahu? Bude pokračovať s vojnou, pohlcujúcou región v konflikte, a s Iránom, [...]

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Ukrajina už má od spojencov zbrane bez zákazu útočiť na Rusko. Lotyšsko: Nie všetko sa hovorí nahlas

02.05.2024 06:10, aktualizované: 08:09

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,408
Celková čítanosť: 3882808x
Priemerná čítanosť článkov: 2758x

Autor blogu

Kategórie