Založ si blog

BRICS – už globálna integračná štruktúra!

Podľa agentúry TASS iránsky minister zahraničných vecí Hossein Amir-Abdollahian 8. augusta povedal: ‚Myslíme si, že keď sa ale myšlienka expanzie BRICS pretaví do reality, toto združenie sa stane skutočnou globálnou integračnou štruktúrou! V skutočnosti ide o prvé efektívne politické a ekonomické združenie, ktoré bolo kedy založené v rozvojovom svete’!

A. Abdollahian hovoril na konferencii v Teheráne venovanej spolupráci medzi Iránskou islamskou republikou a členmi BRICS, ktorú organizoval Iránsky inštitút pre politické, aj medzinárodné štúdie (IPIS) think tank ministerstva zahraničných vecí. Podľa správy RF ministerstva zahraničných vecí sa na konferencii zúčastnil Sergei Rjabkov:  

 

https://sk.news-front.info/2023/08/08/rjabkov-vojenska-spolupraca-medzi-ruskom-a-iranom-bude-pokracovat-aj-proti-voli-ich-nepriatelov/

 

 

 

 

Nočné mory Iránskych vojenských síl!

29.04.2024

Kompletná správa vyslaná svetu bola, že Izrael by mohol poslať odvetnú paľbu na iránske jadrové zariadenia s primeranými zárukami, že prichádzajúce útoky nemožno zastaviť. Pre porovnanie, skorší útok Iránu na Izrael bol oveľa väčší a nerozvážnejší. Bol to tiež obrovský prepadák, kde 99 percent z viac ako 320 dronov, riadených striel i balistických rakiet [...]

USA si posielajú 6 miliárd dolárov cez UA

28.04.2024

Bidenova administratíva oznámila doteraz najväčší balík vojenskej pomoci pre seba cez Ukrajinu v hodnote 6 miliárd dolárov. Tento balík je poskytovaný prostredníctvom Iniciatívy na podporu bezpečnosti Ukrajiny (USA) s použitím finančných prostriedkov vyčlenených z dodatku o národnej bezpečnosti” Ale z dodatku. ktorý cez Bidena práve podpísal do zákona, a zahŕňa [...]

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,407
Celková čítanosť: 3877921x
Priemerná čítanosť článkov: 2756x

Autor blogu

Kategórie