Založ si blog

Japonsko na pokraji systémového kolapsu!

Pred necelým týždňom sme písali, ako pád jenu zrýchľuje a do centra pozornosti dáva katastrofický koniec experimentu MMT menej ako seriózne hodnotenie, ktoré zopakovala agentúra Bloomberg: ‚Ale Japonsko začína praskať, keď jen klesá s akciami a dlhopismi, pričom poznamenáva, že tokijské akcie klesli najviac od marca‘.

Došlo však k ďalšiemu významnému vývoju, ktorý tiež naznačuje, že dni fiatu, a i MMT sú už spočítané! S rastúcimi japonskými výnosmi dnes Bank of Japan kúpila viac ako 1,5 bilióna jenov vládnych dlhopisov, aby obhájila svoj cieľ kontroly výnosovej krivky ako 10-ročný JGB vzrástol nad 0,25 %, horný koniec koridoru YCC BOJ.

Ako to šokujúco vypočítal George Saravelos z Deutsche Bank vo svojom príspevku s názvom „Tlačiareň sa prehrieva“ a je k dispozícii pre profesionálnych predplatiteľov ZH, ak súčasné tempo nákupu pretrvá, banka v júni nakúpi približne 10 biliónov jenov. Aby sme dali toto číslo do kontextu, je to zhruba ekvivalentné 300 miliárd dolárov FEDu mesačne pri úprave o HDP!

USA 2 hlasy 3 vojny – jedno ľudstvo!

25.04.2024

Dve hlasovania v USA počas minulého týždňa – jedno exekutívou a druhé hlasovanie zákonodarnou mocou – prinútili celú planétu rýchlo sa rútiť smerom k všeobecnému boju! V 3 rôznych bojových scénach: Ukrajina, v JZ Ázii, a Čína s Taiwanom. Ale kto iný ako Wall Street a City of London by mohli mať prospech z takejto samovražednej politiky?

Izrael eskaluje k jadrovej apokalypse!

23.04.2024

Situácia na Blízkom východe sa teraz ešte viac vyostruje, keď Izrael podniká nový útok proti Iránu, pričom údajne zasiahol viaceré ciele na iránskom území. Lenže napriek úsiliu Bieleho domu presvedčiť Izrael, aby prestal eskalovať situáciu, Netanjahu a jeho vojnoví predstavitelia sú odhodlaní vyprovokovať rozsiahlu vojnu s Iránom v nádeji, že zatiahnu Spojené štáty [...]

Palestína prehodnocuje vzťahy s USA!

22.04.2024

Zrada Spojených štátov na palestínskom ľude zašla príliš ďaleko. Prezident Mahmúd Abbás v dnešnom exkluzívnom rozhovore pre palestínsku spravodajskú službu WAFA uviedol, že palestínske vedenie prehodnotí bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi, a zároveň zabezpečilo ochranu záujmov našich ľudí, našej veci a našich práv: “Vedenie tak vypracuje novú stratégiu [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,405
Celková čítanosť: 3867393x
Priemerná čítanosť článkov: 2753x

Autor blogu

Kategórie