Založ si blog

Afganský úplny zákaz pestovania maku!

3. apríla oznámil afganský Taliban zákaz pestovania ópiového maku, čo sa používa na výrobu heroínu, informovali noviny The Hill z Washingtonu, DC. I preto rozkaz Talibanu zakazuje aj výrobu, používanie, a tranzit iných narkotík. No The Hill rýchlo zaregistroval nesúhlas vo Washingtone a tvrdí, že krok Talibanu sa považuje za získanie globálneho súhlasu, no zároveň ohrozuje živobytie farmárov, kým nebude možné nahradiť novú plodinu. 

Iróniou možno konštatovať, že po zákaze drog Talibanom nasledovalo úsilie Kongresu USA o legalizáciu marihuany! A podľa Islamského emirátu Afganistan sú všetci Afganci informovaní, že odteraz je pestovanie maku v celej krajine prísne zakázané, oznámil na včerajšej tlačovej konferencii najvyšší vodca Talibanu Haibatullah Akhundzada. OSN z roku 2021 už uvádza, že príjem z opiátov bol medzi $1,8 miliardy a $2,7 miliardy! Väčšie sumy sa hromadia mimo Afganistanu. 

Čína – rezolúcie BR OSN sú záväzné!

28.03.2024

Čína včera považovala za potrebné pripomenúť Bidenovej administratíve, že rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, sú záväzné pre členov OSN. „Rezolúcie Bezpečnostnej rady sú záväzné,“ povedal novinárom v Pekingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien. Bezpečnostná rada musí naďalej pozorne sledovať situáciu v Gaze a v prípade potreby sa [...]

Zničenie mosta v Baltimore nebola nehoda!

28.03.2024

Bol to inscenovaný útok na most v Baltimore a nebola to náhoda! Je plánovaná politika na zničenie kritických infraštruktúr a bude zameraná naprieč celých Spojených Štátov Amerických! Existujú aj iné teórie. Tu je jedna: Kapitán lode, ktorá narazila a zničila most v americkom Baltimore pochádza z Ukrajiny. Zdá sa, že to bolo urobené zámerne. Tweety na telegrame hovorili, [...]

Putin viní radikálnych islamistov a UA!

26.03.2024

Vladimir Putin dnes po prvýkrát povedal, že za minulotýždňovým útokom na koncertnú sálu pri Moskve stáli radikálni islamisti, ale naznačuje, že do toho bola nejakým spôsobom zapojená aj Ukrajina. V súvislosti s piatkovým útokom, pri ktorom maskovaní ozbrojenci vtrhli do radnice Crocus, spustili paľbu na návštevníkov koncertu a podpálili budovu, zabili najmenej 137 ľudí.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,384
Celková čítanosť: 3815579x
Priemerná čítanosť článkov: 2757x

Autor blogu

Kategórie