Založ si blog

Najvyšší americký generál číta Marxa!

Ale nechápe, ako to ale ničí Ameriku! Predseda zboru náčelníkov štábov generál Mark Milley tvrdí, že sa zaujíma o teóriu. Minulý týždeň obhájil výučbu teórie kritických rás na amerických vojenských akadémiách, pretože on si myslí, že by USA vojaci mali rozumieť ‚bielemu besneniu‘. Povedal, že on sám chce pochopiť, prečo sa americké rodiny, ktoré posielajú svoje deti slúžiť pod jeho velenie, hnevajú.

A tak verí, že je dobré čítať knihy autorov ako Robin DiAngelo a Ibram X. Kendi, ktoré označujú amerických Američanov za rasistov. Tvrdí, že je to dobré pre armádu a krajinu, lenže v skutočnosti je to ale dobré len pre Marka Milleyho a aj pre zvyšok triedy vyšších dôstojníkov, ktorí pripravujú svoje dôchodkové plány! Milley povedal výboru, že i keď si prečítal Marxa, to z neho predsa nerobí komunistu!

Má pravdu, ale jasne to signalizuje jeho ambície. Mimo fakultných salónikov amerických univerzít Marxa nikto nečíta, pretože Marx je nečitateľný. Do jednej malej väzenskej cely by sa zmestili všetci tí, ktorí si už prečítal všetky tri diely Marxovho majstrovského diela ‘Kapitál‘. Milley uviedol, že číta, aby pochopil. Oslovuje ľudí, ktorí si myslia, že i čítanie Marxa je časťou základu všestranného vzdelávania.

Briti úmyselne zničili vzťahy s Ruskom!

18.04.2024

Rusko a Spojené kráľovstvo neviedli žiadny politický dialóg po tom, čo Londýn úplne zničil architektúru vzťahov medzi krajinami, povedal ruský veľvyslanec v Spojenom kráľovstve Andrei Kelin v rozhovore pre televíziu RTVI 30. marca! Ďalej tvrdil, že ide o kategorickú chybu, pretože vedie k nesprávnym rozhodnutiam, chybnému rozhodovaciemu procesu. Dodal, že potrebujú [...]

Šéf IDF – Izrael absolútne vráti úder Iránu!

16.04.2024

Náčelník štábu izraelských obranných síl, generálporučík Herzi Halevi, sa dnes stretol s IDF vojakmi na leteckej základni Nevatim, ktorú včera skoro ráno zasiahol Irán. Herzi Halevi povedal, že “útok sa stretne s odozvou“, informoval Times of Israel! Dodal: “Irán chcel poškodiť strategické kapacity štátu Izrael – to je niečo, čo sa predtým nestalo… [...]

Irán reaguje na Izraelský útok

15.04.2024

Irán tvrdí, že jeho reakcia na ďalšie izraelské útoky bude oveľa silnejšia. A Iránsky prezident Ebrahim Raisi včera ráno vydal v Teheráne vyhlásenie, v ktorom varoval, že akékoľvek nové útoky na Irán, budú zasiahnuté oveľa väčšou silou, ako útok z minulej noci. Iránska islamská republika použila všetky regionálne a medzinárodné nástroje a zariadenia. [...]

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,400
Celková čítanosť: 3852105x
Priemerná čítanosť článkov: 2752x

Autor blogu

Kategórie